Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

NFL nedjelja: Ravensi stigli do prve pobjede; tri neočekivane ekipe stopostotne

Sezona najpopularnijeg sporta u SAD-u ušla je u svoj treći tjedan u kojem smo ponovno vidjeli nekoliko iznenađenja. Tako je u trećem tjednu NFL-a ekipa Baltimore Ravensa stigla tek do svoje prve pobjede, a stopostotne ekipe su one koje nitko nije očekivao. Tako su bez poraza i dalje Pittsburgh Steelersi, Minnesota Vikingsi te Seattle Seahawksi.

Krenimo redom, prvi nedjeljni termin donio je sedam utakmica, a u dva susreta se znalo da će isto toliko ekipa ostati stopostotno. Tako su međusobno igrali Los Angeles Chargersi (2-0) i Steelersi (2-0) u Pittsburghu te Vikingsi (2-0) i Houston Texansi (2-0) u Minneapolisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oba susreta su bolji bili domaćini. Vikingsi su predvođeni Samom Darnoldom koji je imao četiri touchdown dodavanja slavili s 34:7 dok su Steelersi po prvi put slavili s više od jednog posjeda razlike. Tako su Chargerse pobijedili s 20:10.

Stopostotni nisu ostali New Orleans Saintsi te Tampa Bay Buccaneersi. Obje ekipe su poražene na domaćem terenu. Poraz Saintsa od Philadelphia Eaglese s 12:15 nije bio šok za domaće, ali poraz floridske momčadi od Denver Broncosa rezultatom 7:26 mogao bi prouzročiti šokove u Tampi. Broncose je do pobjede vodio novak Bo Nix koji je zabilježio čak 25 kompletiranih dodavanja od njih 36 upućenih, no nije ubilježio niti jedno polaganje.

Tri preostale utakmice prvog termina značile su i pobjede New York Giantsa protiv Cleveland Brownsa, Green Bay Packersa protiv Tennesse Titansa te slavlje Indianapolis Coltsa nad Chicago Bearsima.

Drugi večernji termin za gledatelje u Hrvatskoj donio je dva derbija, onaj između Ravensa i Dallas Cowboysa te dvoboj Los Angeles Ramsa i San Francisco 49ersa.

Iz ta dva dvoboja treba izdvojiti prvu pobjedu Ravensa. Njih su do pobjede na gostovanju vodili Lamar Jackson i Derrick Henry koji su dodavanjima, odnosno probijanjima terorizirali obranu Cowboysa. Iako su rano stvorili prednost, gosti iz Dallase su se na kraju skoro vratili “iz mrtvih”, došavši na samo tri poena zaostatka. Konačan rezultat bio je 25:28 za Ravense.

U divizijskom dvoboju 49ersa i Ramsa slavili su domaćini iz Los Angelesa. Ključan se za njih pokazao Kyren Williams s tri touchdowna, jedan trčanjem te dva hvatanjem. Pomoglo je to domaćima da upišu pobjedu od 27:24.

U preostale tri utakmice vrijedi izdvojiti novu pobjedu Seahawksa. Oni su ugostili Miami Dolphinse bez Tue Tagovailoe te su u prvom poluvremenu stigli do prednosti koju nisu ispustili do kraja susreta. Na koncu su slavili s 24:3 te su tako stigli do svoje treće pobjede u tri susreta. Dolphinsi su, pak, s ovim porazom pali na omjer 1-2.

Treba izdvojiti i šokantnu pobjedu Carolina Panthersa, momčadi koju su mnogi označili kao najgoru ekipu lige. Oni su promjenom startnog quaterbacka postigli pozitivan šok te su slavili na gostovanju kod Las Vegas Raidersa. Do pobjede od 22:36 ih je tako doveo Andy Dalton s tri touchdown dodavanja.

Na pravi put su se vratili i Detroit Lionsi koji su svladali Arizona Cardinalse na gostovanju s 13:20. Međutim, iz utakmice će se povlačiti repovi oko suđenja. Naime, u prvom poluvremenu, nekoliko trenutaka prije two minute warninga suci su presjecanje lopte koje je otišlo do kraja prekinuli jer su smatrali da je centar Lionsa započeo napad nakon što je stigao na točno dvije minute prije kraja. No, na snimci se vidjelo da je lopta izvedena punu sekundu prije toga te su Cardinalsi tako direktno oštećeni.

Nedjeljni dan će u Atlanti zaključiti Atlanta Falconsi i Kansas City Chiefsi.

Komentari

Povezano