Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

NFL nedjelja: Vikingsi u Londonu zadržali stopostotni učinak; Bengalsi prokockali nemoguće protiv Ravensa

Peti tjedan NFL-a i dalje piše čudne priče. Tako je nakon pet tjedana momčad Minnesota Vikingsa i dalje neporažena suprotno svim očekivanjima. Oni su također svoj ogled odigrali i izvan Sjedinjenih Američkih Država. Naime, njihov dvoboj odigran je na Tottenham Stadiumu. Osim njih, u prvom terminu, odnosno onom u 19 sati smo također vidjeli nekoliko zanimljivih rezultata, od kojih je onaj u Cincinnatiju bio najuzbudljiviji.

No, krenimo od početka. U 15 sati i 30 minuta krenuo je dvoboj Vikingsa i New York Jetsa na, još uvijek novom, Tottenham Stadiumu. Tamo su, nominalno domaćini, Vikingsi tražili svoju petu ovogodišnju pobjedu. Do nje su i došli unatoč prvoj lošoj utakmici Sama Darnolda. Quaterback Vikingsa imao je uspješnost dodavanja manju od 50%, no ostatak momčadi odradio je svoj posao te su uspjeli slaviti sa 23:17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga krenule su utakmice u 19 sati gdje su najveću pažnju plijenili dvoboji Cincinnati Bengalsa i Baltimore Ravensa te Houston Texansa i Buffalo Billsa. Prvi je uzbudljiv bio ponajviše zbog recentne povijesti, a i zbog konačnog rezultata te utakmice dok je drugi dvoboj bio jedini nedjeljni u kojem su igrale ekipe s pozitivnim omjerom.

Dvoboj Bengalsa i Ravensa ni po čemu nije razočarao, osim možda po obranama, no i tu bi ljubitelji obrana mogli biti sretni zbog jednog safetyja. Krenulo je sporo, sa samo jednim polaganjem u prvoj četvrtini. Do njega je stigao Derrick Henry kojemu je to bio 100. touchdown u karijeri. Zatim su se razmahali i Joe Burrow te Lamar Jackson koji su u drugoj četvrtini upisali ukupno tri touchdown dodavanja. Dva su pripala Burrowu dok je jedan imao Jackson. Uz to, poene na semafor upisala je i obrana Bengalsa, već spomenutim safetyjem.

Ostatak utakmice protekao je u izmjenjivanju polaganja što je više pogodovalo Bengalsima koji su imali prvi posjed u drugom poluvremenu. No, prednost od dva posjeda nisu uspjeli zadržati te su Ravensi susret odveli u produžetke prvim ovosezonskim field goalom Justina Tuckera s 50+ jarda. Iskusni kicker je na koncu i donio pobjedu novim pogođenim field goalom u produžecima, ovaj put sa “samo” 24 jarda. Tako su Ravensi nastavili svoje buđenje s pobjedom od 38:41, koja im je ujedno i treća u nizu.

Što se tiče Texansa i Billsa, tamo je ekipa iz Houstona većinu utakmice držala vodstvo da bi si na koncu zakomplicirali situaciju. Ipak, na kraju su posljednjem napadu preko Kaimija Fairbarna stigli do pobjede od 23:20 s istekom vremena. Tako je ekipa iz Teksasa najavila svoju kandidaturu za ovogdišnje contendere.

U ostalim utakmicama vrijedi spomenuti prvu ovosezonsku pobjedu Jacksonville Jagursa. Ona je stigla protiv Indianapolis Coltsa, također field goalom u posljednjim trenucima utakmice. Tako su Jaguarsi direktno pomogli Texansima u odvajanju na vrhu AFC south divizije.

Pobjede su također upisali i Chicago Bearsi protiv Carolina Panthersa (36:10), Miami Dolphinsi na gostovanju kod New England Patriotsa (10:15) te Washington Commandersi protiv “tvornice tuge”, odnosno Cleveland Brownsa (34:13).

Komentari

Povezano