Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ni Jokićeva 53 poena nisu bila dovoljna, Sunsi izjednačili na 2-2

Košarkaši Phoenix Sunsa su večeras u svom Footprint Centru ugostili Denver Nuggetse u četvrtoj utakmici konferencijskog polufinala NBA doigravanja te su, svladavši ih sa 129:124, obranili domaći parket i izjednačili na 2-2 u seriji.

Sunsi su otvorili utakmicu borbenije te su poveli s 9:4, no nije to vodstvo dugo potrajalo jer su Nuggetsi počeli zabijati iz više različitih oružja te poslije koša Brucea Browna dolaze do prednosti od 28:19 pa je time svih 6 košarkaša Denvera koji su zaigrali dotad, postiglo neke poene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin Durant je košem s poludistance sa zvukom sirene okrunio jako dobru prvu četvrtinu u kojoj je postigao 11 poena, ali njegovi Sunsi su na predah otišli sa zaostatkom od 2 poena razlike. Nuggetse su do vodstva od 34:32 predvodili Nikola Jokić s 9 poena te Jamal Murray i Michael Porter Jr. sa po 7, dok je sve strijelce predvodio Devin Booker s 13.

U minutama bez Jokića na parketu na početku druge četvrtine su košarkaši Phoenixa preokrenuli susret pa serijom od 10:2 dolaze do vodstva od 43:39 nakon trice Camerona Paynea. Devin Booker je igrao fenomenalno još jednom pa je nakon 15 minuta provedenih na parketu imao 19 poena i to na šut 8/8 za 2 poena.

Kako su Booker i Durant dominirali na jednoj strani, tako im je na drugoj uzvraćao Nikola Jokić koji je ubacio 15 od 27 poena Denvera u cijeloj četvrtini. Ponovno je Kevin Durant postigao dva posljednja poena u četvrtini, a ovog su puta ta dva poena bila prevaga na stranu Sunsa u prvom dijelu te su na predah otišli s vodstvom od 63:61.

Četiri imena su se posebno izdvojila u prvom dijelu – Durant (21) i Booker (19) su kombinirano ubacili 40 od 63 poena Sunsa, dok su Jokić (24) i Murray (13) kombinirano ubacili 37 od 61 poena Nuggetsa.

Dominacija Nikole Jokića se nastavila i u trećoj četvrtini u kojoj je zabio novih 18 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za vodstvo pošto su Sunsi na pauzu pred posljednju dionicu ušli s vodstvom od 98:92. Još jednom je Sunsima pripala završnica jer su u posljednjih 90 sekundi postigli 3 trice (Devin Booker dvije i Terrence Ross jednu) i tako ostvarili vrijednu prednost pred posljednjih 12 minuta. Upravo je Booker poenterski parirao Jokiću u trećoj dionici zabivši 17 poena.

U četvrtoj četvrtini se napokon pojavila ozbiljnija pomoć Durantu i Bookeru u vidu Landryja Shameta koji postiže tri trice u prvih 6 minuta za najveću prednost Sunsa na utakmici od 9 poena razlike – 111:102. Nije se Shamet zaustavio na tome te pet minuta prije kraja svojom četvrtom tricom u četvrtoj četvrtini donosi domaćoj momčadi prvo dvoznamenkasto vodstvo na utakmici od 116:106.

Obila se Maloneu o glavu težnja ka udvajanju pa je Shamet znalački iskorištavao sav silni prostor koji mu se otvarao po kutevima igrališta. Poslije timeouta Nuggetsi odgovaraju s brzih 5 poena, ali u sljedećem napadu DeAndre Ayton iskorištava missmatch nakon što je Michael Porter Jr. ostao na njemu pa ponovno domaćini dolaze do prednosti od 3 posjeda razlike.

Jokić je u sljedeća dva napada Denvera zabio 5 poena i stigao do nevjerojatnih 51, ali Phoenix je još uvijek bio na +5 te su s tom razlikom ušli u posljednje dvije minute. Aaron Gordon je poslije skoka u napadu zabio iz blizine za -3, no već u sljedećem napadu čini prekršaj na Durantu što ovaj s crte slobodnih bacanja iskorištava za ponovni odlazak na +5.

Jamal Murray je poslije give and go akcije s Jokićem zabio za -3, dok s druge strane Shamet promašuje otvorenu tricu, a u borbi za loptu s Gordonom, Ayton iznuđuje novi napad za Sunse. Tu je odluku sudaca odlučio izazvati trener Denvera, a to se pokazalo kao dobrom odlukom pošto su “ljudi u crnom” pregledom snimke preokrenuli svoju odluku.

Lopta je u sljedećem napadu išla u ruke Murraya i Jokića, a potonjem ona ispada iz ruke pa dolazi do mrtve lopte između Jokića i Aytona. Sudačko podbacivanje je osvojio košarkaš s Bahama. Kao posljedica toga, TJ Warren je poslan na crtu slobodnih bacanja te je on dva puta precizan za novih +5.

Utakmica je završena nakon što je Jokić promašio zicer, a Durant s dva pogođena slobodna bacanja donio Sunsima +7 samo 13.7 sekundi prije kraja.

Devin Booker i Kevin Durant su postigli po 36 poena, a obojica su upisala ”double-double” učinku. Booker s 12 asistencija, a Durant s 11 skokova. Jedini dvoznamenkasti košarkaš Sunsa uz njih dvojicu je bio Landry Shamet koji je upisao najšuterskiju moguću statistiku od 19 poena, 0 skokova, 0 asistencija, 0 blokada, 0 ukradenih lopti i 0 izgubljenih lopti.

Kod poraženih je senzacionalan bio Nikola Jokić s novim osobnim rekordom doigravanja od 53 poena čemu je pridodao i 11 asistencija, dok je Jamal Murray ubacio 28 poena uz 7 asistencija. Trojac Jokić, Booker i Durant je ujedno trojac s najvećim prosjekom poena u aktualnim konferencijskim polufinalima.

Peta utakmica serije je na rasporedu u noći s utorka na srijedu od 4:00 po našem vremenu.

Komentari

Povezano