Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Nice oborila rekord iz prošlog stoljeća s kapetanom veteranom

Lučki grad Nice trenutno živi svoje najbolje nogometne dane još od davne 1959. kada su njeni igrači posljednji put osvojili Ligue 1. Četverostruki prvaci Francuske uspjeli su srušiti rekord star 38 godina kojeg je držao Bordeaux u sezoni 1984/1985.

Nice je tako prva ekipa u povijesti Ligue 1 koja 13 utakmica zaredom nije prva primila gol (ili ga uopće nije primila) u istoj sezoni! Radi se o zaista impresivnom podatku, na kojem momčad s Azurne obale očito ne planira stati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka sezone prognoze su stavljale Nicu u borbu za četvrto ili peto mjesto, ali ona zasad dokazuje suprotno: trupe Francesca Fariola žele naslov Ligue 1! Izgledaju impresivno u defenzivnom dijelu igre, dozvolit će svakoj ekipi određen broj prilika, ali na svaku loptu se bacaju kao da se radi o zadnjem napadu finala Lige prvaka. Obranom dirigira kapetan i stari lisac Dante s 40 “ljeta” na leđima, a Marcin Bułka nije vadio loptu iz mreže čak 8 utakmica zaredom!

Zadnja ekipa koja je to uspjela je glavni konkurent za titulu PSG koji je poražen s 2:3 na Parku prinčeva. Najbolja obrana Europe primila je samo četiri pogotka u 13 kola (na domaćem terenu samo jedan!). Jučerašnja pobjeda nad Toulouseom (1:0) je ostavila malu mrlju na ovaj niz jer je Toulouseu poništen čisti pogodak na početku susreta, ali vjerovat ćemo sucu Letexieru.

Već spomenuti kapetan Dante ugazio je u peto desetljeće života, ali i dalje igra sjajno. U 13 spomenutih rekordnih utakmica najmanju ocjenu je dobio na susretu protiv PSG-a (6,6), dok je ostalim utakmicama redovito imao preko 7. Dante je vrhunac karijere imao u dresu Bayern Münchena (2012. – 2016.).

Glavne zvijezde francuske ekipe su Kephren Thuram, Jean-Clair Todibo i Terem Moffi. Francesco Farioli je u par navrata istaknuo kako je izvrsna atmosfera u ekipi te vjeruje da Nice može ostati najbolja obrana lige. Svi volimo utakmice s puno golova, ali s obranom se osvaja prvenstvo.

Komentari

Povezano