Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Nigerija će zbog 12 sati čekanja na aerodromu i nehumanog postupanja otkazati utakmicu?

Nigerijska nogometna reprezentacija, Super Eagles, najvjerojatnije će bojkotirati kvalifikacijsku utakmicu za Afrički kup nacija koja bi se trebala odigrati u utorak 15. listopada protiv Libije. Razlog? Optužbe za nehumano i sabotersko postupanje njihovih domaćina.

Prema priopćenju Nigerijskog nogometnog saveza (NFF), izaslanstvo momčadi ostalo je blokirano u zračnoj luci Al Abraq čak 12 sati nakon slijetanja u Libiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je zrakoplov u kojem su se nalazili Nigerijci iz do sada nepoznatih razloga preusmjeren iz Benghazija u puno manju i 250 kilometara udaljenu zračnu luku Al Abraq, koja se gotovo uopće ne koristi za međunarodni zračni promet, već služi za prijevoz muslimanskih vjernika u Saudijsku Arabiju tijekom hadža.

Nakon toga, uslijedila je 12-satno zadržavanje reprezentacije na navedenom aerodromu, iza zaključanih vrata, bez pristupa mobilnoj mreži, kao bez hrane i pića.

Kapetan Super Eaglesa, William Troost-Ekong, izrazio je putem društvene mreže X svoju frustraciju.

Za medije je nadodao: “Zadržali smo pozitivan duh, ali ovo su neprihvatljivi uvjeti. Putovanje cestom ovdje nije sigurno, a možemo samo zamisliti kako bi nas tretirali u hotelu ili hranu koju bi nam pokušali dati. Prije je bilo smiješno, ali kao momčad poštujemo sami sebe i pod ovakvim uvjetima nećemo igrati.

Ekong je istaknuo kako se osim toga, reprezentacija ne osjeća sigurno, uslijed trajno nestabilne političke situacije u Libiji.

Kapetan je također otkrio uznemirujući incident, rekavši:

Čak se i naš pilot koji je Tunižanin koji nije bio zaključan kao talac vratio nekoliko sati kasnije. U svakom obližnjem hotelu rekli su mu da će prihvatiti samo njega i nikoga od nigerijskih članova posade.

Nigerijski nogometni savez je pokušao organizirati zasebna vozila za tim iz, ali preusmjeravanje zrakoplova osujetilo je te planove, a Libijci su po četrdeseteročlanu nigerijsku ekspediciju poslali vozilo koje možete vidjeti niže.

Budući da igrači odbijaju igrati pod ovakvim uvjetima, dužnosnici Nigerijskog nogometnog saveza razmišljaju o povratku momčadi kući, a ovakav razvoj događaja unosi neizvjesnost oko utakmice na rasporedu u utorak.

Inače, nakon prva tri susreta u kvalifikacijskoj seriji, Super Eagles su prvi u skupini D sa sedam bodova. Očekuje se da će Afrička nogometna konfederacija (CAF) vrlo brzo objaviti svoje stajalište.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano