Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nigerijke šokirale domaćina, remi SAD-a i Nizozemske

Danas su odigrane 3 utakmice na Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene. U ranojutarnjim satima su se u skupini E susreli SAD i Nizozemska koji su podijelili bodove. Nizozemska je u 17. minuti povela iz svog prvog udarca kada je Jill Roord postigla pogodak na asistenciju Victorie Pelove. Amerikanke su u drugom poluvremenu ubacile u brzinu više i izjednačile u 62. minuti preko Lindsey Horan.

Amerikanke su bile bliže pobjedničkom pogotku do kraja susreta, ali ekipa Vlatka Andonovskog će se morati zadovoljiti 1:1 rezultatom i podjelom bodova. Obje momčadi u posljednje kolo ulaze s 4 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz iste skupine je odigrana utakmica između Portugala i Vijetnama. Portugalke su u prvih 20 minuta riješile pitanje pobjednika. U 7. minuti je Telma Encarnacao postigla pogodak na asistenciju Lucie Alves. Za udvostručenje vodstva je u 21. minuti gol zabila Francisca Nazareth koja je bila najbolja igračica na terenu; Portugalka je osim postignutog pogotka upisala 2 kreirane velike prilike, 4 od 5 driblinga te 7 od 9 osvojenih duela. Portugal je mogao slaviti i većom razlikom od konačnih 2:0, ali na golu Vijetnama je ponovno bila raspoložena Tran Thi Kim Thanh koja je upisala 7 obrana. Portugalke će u posljednjem kolu tražiti prolaz protiv SAD-a dok je Vijetnam i matematički ispao s prvenstva.

Tablice omogućuje Sofascore

Iznenađenje dana se desilo u skupini B gdje je domaćin Australija igrao protiv Nigerije. Favorizirane Australke su upisale čak 28 udaraca, ali Nigerijke su bile spretnije te na kraju odnijele pobjedu 3:2. Nakon što je u 45. minuti Emily Van Egmond postigla gol, iIzgledalo je da će Australija otići s prednošću na odmor. Međutim, u 6. minuti sučeve nadoknade je Uchenna Kanu iz prvog udarca u okvir za Nigerijke postigla pogodak za 1:1.

Drugo poluvrijeme je bilo prepuno prilika i uzbuđenja. U 65. minuti je Nigerija došla do preokreta kada je Osinachi Ohale postigla pogodak glavom nakon ubačaja iz kornera. 7 minuta kasnije je Nigerija došla i do prednosti od 3:1 kada je Asisat Oshoala (ušla u igru u 64. minuti) postigla pogodak. Do kraja utakmice se Australija pokušala vratiti, ali pogodak za konačnih 3:2 koji je postigla Alanna Kennedy nakon ubačaja iz kuta je došao tek u desetoj minuti sučeve nadoknade.

Nigerijke su ovom pobjedom došle do prvog mjesta u skupini i dodatno zakomplicirale situaciju pred 3. kolo. Domaćin Australija je na rubu ispadanja te će se trebati „izvući“ protiv Kanade u zadnjem kolu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano