Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nije pomogao ni MVP, Celticsi se prošetali do 1-1

Večeras smo u NBA ligi gledali samo jednu utakmicu doigravanja, a u njoj su košarkaši Bostona u svom domu lagano svladali Philadelphiju te su tako izjednačili na 1-1 u seriji. Nakon što je zbog ozljede koljena propustio protekle dvije utakmice, MVP regularne sezone Joel Embiid se vratio na parket, no ni to nije pomoglo gostima večeras.

[2] Boston Celtics – Philadelphia 76ers [3] 121:87 (1-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodnih 9 minuta utakmice u TD Gardenu su obilježila dvojica košarkaša – Jaylen Brown s 13 poena za Celticse te James Harden s 9 poena za Sixerse. Celticsi su u vodstvu proveli veći dio prve četvrtine, a nakon što je Marcus Smart zabio preko Embiida sa samo 0.4 sekunde prije kraja dionice, domaći su košarkaši na predah otišli s vodstvom od 28:22.

Celticsi su do prvog dvoznamenkastog vodstva došli na samom početku druge četvrtine kada je Malcolm Brogdon zabio oba slobodna bacanja za 37:26. Joel Embiid je na početku susreta bio nešto tiši u napadu te je 6 od svojih 8 poena postigao s crte slobodnih bacanja, ali je zato u obrani bio senzacionalan s 5 blokada poslije četvrtine i pol. Njegove blokade su često omogućivale brze poene iz tranzicije za Sixerse te su tako anulirali loš šuterski početak večeri (1/12 za 3 poena).

Vodili su Celticsi kroz cijelu drugu četvrtinu te su na poluvrijeme otišli s prednošću od 57:49, a najveća razlika između ove dvije ekipe se pokazivala u šutu za 3 poena. Boston je zabio 8 trica iz 22 pokušaja, dok je Philadelphia zabila svega jednu iz 13 pokušaja.

Najraspoloženiji u redovima domaćina su bili Jaylen Brown sa 16 poena, Marcus Smart s 13 te Malcolm Brogdon s 10. Kod Sixersa su Joel Embiid i Tyrese Maxey ubacili po 13, dok je James Harden bio na 11 poena i 9 skokova.

Sredinom treće četvrtine su košarkaši Philadelphije imali razdoblje dulje od 5 minuta sa samo jednim postignutim poenom, a to su Celticsi itekako znali kazniti te su se popeli na +18. Poslije timeouta Doca Riversa su Sixersi postigli pet uzastopnih poena pa su smanjili zaostatak na -13, no onda domaći košarkaši serijom od 13:0 odlaze na ogromnih +26 i utakmica je prelomljena.

Boston je dobio treću dionicu s čak 35:16 pa su na posljednji predah otišli s ogromnih 92:65. U četvrtoj četvrtini su priliku dobili igrači s kraja klupa kod obje ekipe, a utakmica na koncu završava rezultatom 121:87.

Celticse su do pobjede predvodili Jaylen Brown s 25 poena te Malcolm Brogdon s 23, dok su Derrick White i Marcus Smart dodali po 15. Sixersima nije pomogla ni loša večer Jaysona Tatuma koji je ogled završio sa 7 poena (1/7 iz igre). Kod poraženih je Tobias Harris zabio 16 poena, a Joel Embiid 15. James Harden je nakon spektakularne prve utakmice, večeras ubacio samo 12 poena na 2/14 iz igre.

Serija sada seli u Philadelphiju, a utakmica broj 3 je na rasporedu u noći s petka na subotu od 01:30 po našem vremenu.

Komentari

Povezano