Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nika Mühl postala druga Hrvatica izabrana na WNBA Draftu

Nakon punih 26 godina, jedna Hrvatica je izabrana na WNBA Draftu. Nakon što je 1998. godine legendarna Koraljka Hlede izabrana kao četvrta od strane Detroita, protekle večeri je Nika Mühl izabrana kao 14. izbor od strane Seattle Storma.

Košarkašice Seattlea prošle sezone nisu uspjele izboriti nastup u doigravanju jer su s omjerom 11-29 zauzele peto mjesto Zapadne konferencije. Potaknulo je to čelnike kluba na određene preinake u rosteru pa su tako All-Star igračici Jewell Loyd, pred novu sezonu dodali još jednu košarkašicu koja je prošle sezone izabrana u drugu najbolju petorku WNBA lige, Nneku Ogwumike koja igra na poziciji krilnog centra kao i šesterostruku All-Star razigravačicu Skylar Diggins-Smith od koje će hrvatska košarkašica imati mnogo toga za naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nika je prošle četiri godine provela na prestižnom sveučilištu UConn na kojem je oborila rekord legendarne Sue Bird po broju asistencija, a sada dolazi u franšizu u kojoj je Bird provela cijelu profesionalnu karijeru te ju je okončala s četiri naslova prvaka.

Mühl će tako postati četvrta hrvatska košarkašica koja će zaigrati u WNBA-u nakon spomenute Koraljke Hlede, Vedrane Grgin i Ivane Dojkić koja je prošle sezone igrala baš za Seattle prije raskida ugovora i povratku u Europu i talijanski Virtus.

U razgovoru za ESPN nakon izbora na Draftu, Nika Mühl se obratila i publici u Hrvatskoj te je na hrvatskom rekla:

Volim vas puno, šaljem vam 100 pusa i jedva čekam da vas vidim.

Što se ostatka sinoćnjeg Drafta tiče, Caitlin Clark je očekivano izabrana kao prva od strane Indiane Fever, dok je Cameron Brink kao drugi izbor osnažila redove Los Angeles Sparksa. Top 3 je zaokružila Brazilka Kamila Cardoso koja će ove sezone braniti boje Chicago Skyja.

Komentari

Povezano