Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Niko Gajzler ostavio Orijent u 1. NL

U uzvratnoj utakmici doigravanja za ulazak u 1. NL, Orijent je na dupkom ispunjenoj Krimeji dočekao Kustošiju. Podsjetimo, ovo je bio dvomeč između pretposljednje ekipe 1. NL i drugoplasirane ekipe 2. NL čiji je ukupni pobjednik, uz pravilo gola u gostima, na kraju bio postojeći drugoligaš Orijent.

Pokazali su Riječani tijekom svih 90 minuta utakmice bolju igru, ostavivši goste bez ijedne prilike, a da su bili malo koncentriraniji pred golom, uz iznimku dvostrukog strijelca Nike Gajzlera, rezultat je mogao biti i uvjerljiviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon slavlja uz podosta sreće u prvoj utakmici odigranoj prije 5 dana u Zagrebu, bilo je za očekivati kako će Orijent u utakmicu krenuti nešto opreznije i zatvorenije jer takav su nogomet uglavnom pružali u nastavku sezone pod novim trenerom Slobodanom Gruborom. Ipak, Orijent je iznenadio otvorenim početkom i prvih 15 minuta u kojima je težište igre uglavnom bilo na polovici gostiju, no bez pravih prilika.

Nakon tog perioda, Kustošija je preuzela posjed lopte i bila sve bliže golu domaćeg vratara Patrika Mohorovića, no u jeku njihove najveće inicijative, Orijent je stigao do vodstva.

Igrala se 27. minuta, a jedan od brojnih pokušaja proboja po krilnim pozicijama završio je odbijenom loptom na 11 metara. Daroviti napadač Rijeke na posudbi u gradskom rivalu, Niko Gajzler, munjevito je reagirao i iz okreta loptu volejem poslao iza gola Karla Kralja.

Uslijedilo je desetak minuta bez pravih događanja, a zatim su u završnici poluvremena obje ekipe mogle stići do pogodaka. Prvo je Orijentov mladi gambijski napadač Baboucarr Faal sjajno izbjegao zamku zaleđa i sjurio se prema golu Kralja, zaobišao ga, no izgubio korak dovoljno da nema savršenu ravnotežu i da s ruba peterca lošim odabirom udarca promaši prazan gol!

Umalo je to koju minutu kasnije kaznila Kustošija preko Nizozemca Jahnoaha Markeloa koji je udarcem s 18 metara uzdrmao vratnicu Orijentovog gola, pa se na predah otišlo s 1:0 za domaću ekipu.

U drugo poluvrijeme gostujuća ekipa ušla je s dvije izmjene i odlučnijom namjerom za stići Orijentovo veliko vodstvo, jer u tom trenutku trebala su im minimalno dva pogotka kako bi stigli barem do izjednačenja.

Kustošijin otvoren pristup otvorio je puno mogućnosti za protunapade preko brzonogih Črnka te Bubnjara koji je u igru ušao umjesto Faala, no Orijent istu nije kapitalizirao, a u posljednjih je 20 minuta ušao bez namjere za napadanjem, povukavši se u dvostruki blok kojeg gosti jednostavno nisu uspjevali probiti, sve do 75. minute.

Tada je Patrik Bošnjak iz velike blizine napucao u ruku domaćeg stopera Ricarda Bagadura, a s bijele točke neumoljiv je bio Jahnoah Markelo za izjednačenje rezultata i muk na Krimeji iznad koje je sunce već polako zalazilo.

Činilo se kako je inicijativa otišla na stranu gostiju, no onda je Orijent u 81. minuti stigao do vodstva od 2:1, a ponovno je strijelac bio Niko Gajzler, uz veliku asistenciju u vidu katastrofalne reakcije gostujućeg vratara Karla Kralja koji je u potpunosti pogrešno procjenio jedan ubačaj s desnog boka, a mladi napadač nije imao težak posao loptu poslati u mrežu.

Iskupio se malo kasnije gostujući vratar prvo sjajnom obranom koju minutu kasnije kad se Bubnjar s centra sjurio prema golu, a zatim i Zrilićevog udarca iz neposredne blizine.

Komentari

Povezano