Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Niko Sigur promijenio odluku, nastupat će za Kanadu

20-godišnji polivalentni igrač Hajduka koji može pokriti dvije donekle deficitarne pozicije unutar trenutnog saziva hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Sigur, odlučio je ubuduće nastupati za Kanadu.

Podsjetimo, Sigur je rođen u kanadskom gradu Burnabyju, u saveznoj državi British Columbia, a u Hajduk je stigao 2022. godine zaobilaznim putem preko slovenskog Radomlja, kluba u kojem je Hajduk na seniorskoj razini “testirao” mlade potencijale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim dobrim igrama u protekloj sezoni skrenuo je pozornost na sebe upravo zbog versatilnosti i mogućnosti pokrivanja pozicije zadnjeg veznog kao i desnog beka, zbog čega je u svibnju 2023. godine i najavio kako će u budućnosti nastupati za Hrvatsku, zemlju svojih roditelja.

Dobio je poziv za U21 reprezentaciju s kojom je i igrao Europsko prvenstvo 2023. godine te nastavio nastupati sve do lipnja ove godine, kada je ujedno bio i na pretpozivu Zlatka Dalića za seniorsko Europsko prvenstvo.

S obzirom na umirovljenja Domagoja Vide i Marcela Brozovića te dugotrajne ozljede Josipa Stanišića i Josipa Juranovića, očekivalo se kako će Sigur biti dio liste Zlatka Dalića za predstojeće utakmice u Ligi nacija, usprkos tome što je i sam imao problema s ozljedama ovog pripremnog perioda.

Do toga nije došlo, a vijest o tome da Sigur mijenja svoje “nogometno državljanstvo” objavio je HNS.

Niko Kristian Sigur odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te u budućnosti predstavljati Kanadu. Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Međutim, Sigur se odlučio u budućnosti nastupati za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo.

Sam Sigur nadodao je:

Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeh

A za kraj, nadovezao se i tehnički direktor A i U21 reprezentacije Stipe Pletikosa:

Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju i poštujemo što je na vrijeme priznao i sebi i nama da želi predstavljati Kanadu u kojoj je odrastao. Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere

Koliko je Sigurova odluka povezana s Dalićevim nepozivanjem, trebalo bi biti jasnije u sljedećim danima.

Komentari

Povezano