Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nikola Jokić po treći put osvojio MVP nagradu

Srpski reprezentativac i centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige u sezoni 2023./2024.

Jokiću je ovo treći put da je osvojio najprestižniju nagradu NBA lige, a taj uspjeh ga je smjestio u elitno društvo. Tako je srpski košarkaš uz Michaela Jordana i LeBrona Jamesa jedini igrač nakon 1990. koji je osvojio tri nagrade najkorisnijeg igrača. Također, Jokić je ušao u društvo Billa Russella, Wilta Chamberlaina, Kareema Abdula – Jabbara i Mosesa Malonea kao jedinih igrača na centarskoj poziciji s tim brojem osvojenih MVP nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joker je ove godine bilježio nevjerojatne brojke od 26,4 poena, 12,4 skokova i 9,0 asistencija, uz 1,4 ukradenu loptu i 0,9 blokada. Prošlosezonski prvak je u MVP utrci osvojio 79 glasova i pobijedio beka Oklahome City Thundera Shaija Gilgeousa-Alexandera (15 glasova) i slovenskog košarkaša Luku Dončića (4 glasa) iz Dallas Mavericksa.

Vrijedi spomenuti kako je Jokić predvodio ligu u bazičnoj (top deset u ligi po prosjeku koševa, skokova i asistencija), a i naprednoj statistici (prvi u ligi u PER-u [player efficiency rating]).

Nastupi trostrukog MVP-ja su njegovim Nuggetsima omogućili treće mjesto u Zapadnoj konferenciji, a Denver se trenutno nalazi u konferencijskom polufinalu u kojem gubi 2-0 u seriji od Minnesota Timberwolvesa.

Komentari

Povezano