Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nikola Mektić korak bliže Tour Finalsu

Nikola Mektić s Wesleyem Koolhofom igra sjajnu sezonu. Tako su nakon osvajanja Mastersa u Šangaju skočili na sedmom mjesto u utrci za Tour Finals u Torinu, a svoj uspjeh su poboljšali pobjedom u prvom kolu ATP 500 turnira u Beču. Tamo su pobijedil Argentince Francisca Cerundola i Tomása Martína Etcheverryja s 2-1 u setovima te su tako izborili šesto mjesto u borbi za Torino.

Otvorila je hrvatsko-nizozemska kombinacija odlično meč te su već u prvom gemu stigli do breaka koji su zadržali do kraja seta unatoč većim problemima kod vodstva 4:3 kada su spasili četiri vezane break prilike. Na kraju su prvu dionicu igre osvojili sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set su također otvorili s breakom, no ovaj put ga nisu uspjeli potvrditi te do kraja seta niti jedan par nije gubio svoj početni udarac. Iako su u tie-breaku Mektić i Koolhof imali tri meč lopte, od kojih je jedna bila i na njihovom servisu, set je pripao Argentincima sa 11-9.

No, iskusna kombinacija nije očajavala te su u super tie-breaku slavili s 10:7 i tako se plasirali u četvrtfinale gdje je moguć okršaj s Ivanom Dodigom. Međugorac će u utroak s Adamom Pavlásekom igrati meč prvog kola protiv Kevina Krawietza i Aleksandra Nedovyesova.

Komentari

Povezano