Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nikola Mektić u dramatičnom meču protiv Dodiga stigao do važne pobjede u utrci za Tour Finals

Utorak je za hrvatski tenis donio direktan okršaj Nikole Mektića i Ivana Dodiga u osmini finala Mastersa u Šangaju. Njih dvojica su sa svojim partnerima Wesleyem Koolhofom, odnosno Rohanom Bopannom vodili borbu za četvrtfinale. Na kraju su do pobjede u dramatičnom meču stigli Mektić i Koolhof koji su u super tie-breaku slavili s 14:12.

Prvi set je pripao Mektiću i Koolhofu u tie-breaku iako su se kod zaostatka 4:5 suočili s dvije vezane set lopte. U “trinaestoj igri” su bili bolji sa 7-5. U drugom setu su Dodig i Bopanna zaigrali bolje te su već u prvom gemu napravili i prvi break u meču. Tu prednost su dodatno povećali kod vodstva 4:2 te su na kraju, s dvostrukim breakom prednosti, slavili sa 6:2. Tako se o pobjedniku meča odlučivalo kroz super tie-break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo smo vidjeli dramu. Prvo su Dodig i Bopanna poveli s 3:0 da bi se hrvatsko-nizozemski par ekspresno vratio na 3:3, a zatim i poveo sa 6:4. Tada ponovno seriju rade Dodig i Bopanna te dolaze do 7:6 i novog mini-breaka prednosti kojeg ne potvrđuju. Poveli su zatim s 8:7 te je tada krenula serija osvojenih poena na svom početnom udarcu. Osvojeno je ukupno 10 takvih poena te se stiglo do prednosti od 13:12 za Mektića i Koolhofa. To je za Hrvata bila ukupno treća meč lopta, a ovu su iskoristili za pobjedu 7:6(5), 2:6, 14:12 i plasman u četvrtfinale.

Važna je to pobjeda za Mektića i Koolhofa koji se trenutno nalaze na osmom mjestu u utrci za Tour Finals u Torinu. Za učvršćivanje te pozicije igrat će protiv pobjednika meča između parova Gille / Vliegen te Lammons / Withrow. Treba spomenuti kako je Mate Pavić sa svojim partnerom Marcelom Arevalom završio svoj put u osmini finale gdje su ih porazili, već spomenuti, Sander Gille i Joran Vliegen.

Komentari

Povezano