Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nikola Mektić uspješan u Pekingu; Dodig s devetim partnerom sezone ispao

Polovičan uspjeh ostvarili su Hrvati u Pekingu u konkurenciji parova. Nikola Mektić je sa svojim stalnim partnerom Wesleyem Koolhofom bolji bio Austina Krajiceka i Rajeeva Rama dok Ivan Dodig s Rohannom Bopannom nije uspio svladati Nicolasa Jarryja i Francisca Cerundola.

Prvi su na teren izašli Dodig i Bopanna. Dodigu je Bopanna bio već deveti partner sezone te Međugorac tako još uvijek traga za stalnim partnerom. Njih dvojica ipak nisu kliknuli te u cijelom meču nisu uspjeli oduzeti servis čileansko-argentinskoj kombinaciji. Jarry i Cerundolo su njima početni udarac oduzeli jednom, kod 5:5 u prvom setu. Tako su Čileanac i Argentinac na kraju slavili sa 7:5, 7:6(4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mektić i Koolhof su u prvom kolu imali dosta zahtjevnije protivnike. Igrali su protiv Krajiceka i Rama, četvrtog para s Olimpijskih igara u Parizu te višestrukih osvajača Grand Slamova. Ipak, uspjeli su stići do pobjede protiv njih. Prvi set je pripao hrvatsko-nizozemskoj kombinaciji sa 6:4 da bi Amerikanci u drugom uzvratili sa 6:4. U trećem set su nakon vodstva 9:4 Mektić i Koolhof malo zakomplicirali situaciju, no na kraju su slavili sa 10-7 i plasirali se u četvrtfinale.

Tamo ih čeka single kombinacija. Naime, igrat će protiv Lorenza Musettija i Flavija Cobollija koji svoju karijeru većinski grade u pojedinačnoj konkurenciji.

Komentari

Povezano