Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nikola Moro pogotkom vratio Bolognu na četvrto mjesto Serie A

U predzadnjoj utakmici nedjeljnog programa 16. kola talijanske Serie A, Bologna je na svom terenu dočekala Romu. Obje se momčadi nalaze u zoni borbe za Europu s istim brojem bodova – 25, a uz epitet konkurenata za iste pozicije, dvoboj je obilježio i trenerski duel učenika i učitelja.

Thiago Motta koji je pod Joséom Mourinhom postao prvak Europe s milanskim Interom 2010. tako je na klupi Bologne gdje radi izvrstan posao dočekao svog nekadašnjeg mentora na klupi Giallorossa. U sastavu domaće momčad već je po običaju svoje mjesto u srcu veznog reda zauzeo Nikola Moro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš je povremeni hrvatski reprezentativac doveo svoju momčad u vodstvo! Igrala se 37. minuta kada su nizom točnih dodavanja igrači Bologne u samo nekoliko sekundi od centra stigli do kaznenog prostora Rome. Dan Ndoye izvukao se desno s loptom, i odigrao povratnu loptu za Moru koji je savršeno nadirao iz drugog plana i neobranjivo zabio za 1:0. Video pogotka možete pogledati na ovom linku.

Bologna je vodstvo udvostručila u 49. minuti. Po desnoj je strani prošao Lewis Ferguson i ubacio loptu u gužvu u gostujućem šesnaestercu. Tamo je ona pogodila Rominog igrača Rasmusa Kristensena i odbila se u mrežu za 2:0.

Moro je odigrao 75 minuta, a Rossoblù su se pobjedom dignuli na četvrto mjesto ljestvice, pritom preskočivši svog današnjeg protivnika Romu, ali i Fiorentinu i Napoli.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano