Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ništa od povratka kući: Mile Škorić ima novi klub

Premda se u jednom trenutku ovog zimskog prijelaznog roka poprilično aktualizirala priča o povratku Mile Škorića u Osijek, sada je jasno kako ta priča neće zaživjeti. Škoriću je ugovor s kineskim Cangzhou Mighty Lionsima istekao još krajem prošle godine te je mogao birati sljedećeg poslodavca bez da isti za njega isplaćuje odštetu.

S obzirom na obrambene probleme koje je Osijek imao u prvom dijelu sezone, povratak kapetana i klupske legende doimao s logičnim potezom. Ipak, nedavno je objavljeno kako Škorić ostaje na dalekom istoku, kao i u klubu koji nosi ime velikih mački, a njegova je nova adresa Tianjin Jinmen Tiger F.C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i njegova prethodna adresa, radi se o klubu smještenom u Sjevernoj Kini, a Tianjin je od Cangzhoua udaljen samo 120 km stoga bi aklimatizacija na novi klub za Škorića trebala biti brza. Tianjin Jinmen je osnovan 1951. a kao i dobar dio kineskih klubova u nekoliko je navrata mijenjao ime.

Tri su puta bili prvaci Kine, redom u prošlom stoljeću, dok jedini trofej novijeg kova datira iz 2011. kada su osvojili Kineski FA kup. Otkada je 1993. osnovana profesionalna Kineska liga nikada iz iste nisu ispali, te se posljednjih godina redovno nalaze u sredini tablice, pa su tako prošlu sezonu/godinu završili na 8. mjestu u konkurenciji 16 klubova.

U Tianjinu Škorića čeka poznato lice, jer za isti je klub u ovom prijelaznom roku potpisao njegov bivši suigrač, Ivan Fiolić, koji je tamo stigao baš iz Osijeka nakon raskida ugovora. Neće ovaj dvojac biti prvi Hrvati u povijesti Tianjina, jer tamo se već igrali Dejan Radonjić i Jurica Vučko, ali i ikona kineskog nogometa i stranac s najviše nastupa u povijesti kineske lige – Darko Matić.

Komentari

Povezano