Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ništa od zlata: Donna Vekić bez šanse u finalu Olimpijskih igara

Donna Vekić nije uspjela doći do zlata na Olimpijskim igrama u Parizu. U velikom od finalu bolja od nje je bila sedma tenisačica svijeta Qinwen Zheng. Konačan rezultat bio je 6:2, 6:3.

Nije dobro krenulo za Vekić koja je brzo pala u zaostatak. U prva dva gema je osvojila samo dva poena i Kineskinja je povela 2:0. Već u idućem gemu Donna dolazi do dvije break lopte, ali na obje radi grešku i ne uspijeva se vratiti u set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je nekoliko gemova gdje su obje tenisačice mirno držale svoj servis, a Donna još jednom stvara pritisak kod rezultata 4:2 za Zheng. Donna je prvo došla do 0-30 te sjajnim poenom na 30-30 došla do break lopte. Kineskinja je tada odigrala tri sjajna poena i došla do vodstva 5:2.

U idućem gemu Zheng dolazi do set lopte na servis Donne Vekić. Novim odličnim poenom je još jednom oduzela servis Osječanke i sa 6:2 došla na jedan set od zlatne olimpijske medalje.

Nastavila je Zheng s boljom igrom i u drugom setu. Kao i u prvoj dionici je odmah na početku oduzela servis hrvatske predstavnice i došla do velike prednosti.

Slično kao i u prvom setu, Donna je odmah u idućem gemu došla do break lopte. Ovog puta Vekić je iskoristila ponuđeno i vratila se u meč. Kod servisa za potvrdu rebreaka, Vekić se dosta mučila, ali je uspjela doći do 2:2.

Pri rezultatu 3:3 Vekić je s 40-0 Kineskinje došla do izjednačenja. Donna nije uspjela iskoristiti nešto lošije servise Zheng te je dva forehanda u nizu poslala u mrežu. Propala je tako lijepa prilika za break i veliki korak prema osvajanju seta.

Ta prilika kao da je dodatno uznemirila Donnu koja s nove dvije greške poklanja Zheng prednost od 0-30. Kineskinja je nakon toga došla do 15-40, odnosno do dvije break lopte kojima bi došla do servisa za meč. Vekić je to spasila, ali nakon toga radi ogromnu grešku i poklanja Zheng još jednu break loptu.

Preživjela je to Vekić dobrim servisom kojeg Zheng šalje daleko van terena. No, nakon toga Vekić radi nove dvije greške i Kineskinja dolazi do servisa za meč. Tu priliku nije propustila i dolazi do uspjeha karijere.

Na putu do zlata Zheng je svladala Saru Errani, Arantxu Rus, Emmu Navarro, Angelique Kerber, prvu tenisačicu svijeta Igu Świątek te naposljetku Vekić. Zheng je u meču četvrtfinala protiv Kerber gubila 4:2 u trećem setu, ali je sve preživjela i došla do olimpijskog zlata.

Prvo je to tenisko zlato za Kinu u pojedinačnoj konkurenciji. Prije Zheng jedino zlato Kine u tenisu došlo je 2004. u ženskim parovima. Tada su zlatne bile Li Ting i Sun Tiantian.

Komentari

Povezano