Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Niželigaš u vlasništvu Giggsa, braće Neville i Scholesa izbacio Leeds

Večeras su na teren izašli i poneki engleski prvoligaši te brojni niželigaši, kako bi odradili prvu ovosezonsku kup obvezu, onu u 2. kolu EFL Cupa tj. sponzorski Carabao Cupa. Večer je bila bogata utakmicama koje su se odlučivale udarcima s bijele točke, njih čak 9 od 19.

Najveće iznenađenje večeri vidjeli smo u susretu Salforda čiji su vlasnici poznati stanovnici Manchestera, Gary i Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, Paul Scholes i David Beckham, protiv Leedsa. Vodio je ambiciozni niželigaš protiv prošlogodišnjeg premierligaša od 34. minute sve do 76. minute, a u lutriji jedanaesteraca nakon 20 udaraca bio precizniji i smireniji te se plasirao u 3. kolo i upisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađenja nismo vidjeli u susretu Swansea i Bournemoutha, pri čemu su gosti ipak uz ponešto muke te tek u 91. minuti stigli do konačnih 3:2. Birmingham našeg Ivana Šunjića poražen je od Cardiffa s 3:1, a istim je rezultatom slavio i Middlesbrough u gostima kod Boltona.

Norwich je s 1:0 bio bolji od Bristol Cityja, a Luton Town je u prvom ovosezonskom susretu na domaćem terenu, Kenilworth Roadu, nakon završetka renovacije, s 3:2 bio bolji od četvrtoligaša Gillinghama.

Crystal Palace je s 4:2 slavio kod Plymoutha u golovima najbogatijoj utakmici večeri, a istaknuo se Jean-Philippe Mateta koji je postigao hat-trick za goste, nakon što je domaćin u 46. minuti vodio 2:0!

Stoke ubilježio najuvjerljiviju pobjedu večeri, slavivši s visokih 6:1 protiv Rotherhama, a s pet pogodaka razlike slavili su i Wolvesi koji su Blackpool ispratili kućama završivši utakmicu visokim rezultatom 5:0.

Prvo iznenađenje večeri vidjeli smo u premierligaškom dvoboju Fulhama i Tottenhama pri čemu su Cottagersi poveli autogolom van de Vena u 19. minuti, da bi za 1:1 zabio Richarlison na asistenciju Ivana Perišića. Utakmica je nakon 90 minuta otišla na raspucavanje jedanaesteraca, a dok su kod Fulhama svi igrači bili precizni, Tottenhamovom Davinsonu Sanchezu je udarac obranio Marek Rodák pa se Tottenham oprostio od ovog natjecanja.

I Brentfordu su za prolazak četvrtoligaša Newporta trebali jedanaesterci, iako su u 87. minuti poveli 1:0 preko Jensena. Duboko u sudačkoj nadoknadi, u 96. minuti, Rai je zabio za 1:1 i svojoj ekipi osigurao šansu iz udaraca s bijele točke. Ipak, sva trojica igrača Newporta bila su neprecizna pa je Brentford prošao dalje.

Port Vale je, također nakon jedanaesteraca, bio bolji od Crewea, a udarce s bijele točke vidjeli smo i u susretu Portsmoutha i Peterborougha, Sheffield Wednesdaya, Wrexhama i Bradforda te Readinga i Ipswicha.

Favoritu Exeteru protiv Stevenagea trebalo 90 minuta, nakon kojih je rezultat bio 1:1 te jedanaesterci kako bi prošao dalje.

U još jednom dvoboju niželigaša, Sutton je s 1:0 slavio kod Wycombea.

Komentari

Povezano