Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Niželigaš ušao u finale njemačkog kupa

Nogometni romantičari su u prvoj polufinalnoj utakmici njemačkog kupa došli na svoje. Već prije utakmice znalo se da će niželigaš ući u finale DFB-Pokala. Jedino pitanje je bilo hoće li to biti drugoligaš Kaiserslautern ili će im pak planove pomutiti trećeligaš Saarbrücken. Ipak se Kaiserslautern, ekipa iz višeg ranga njemačkog nogometa, pokazala kao bolji protivnik te su se s pobjedom od 2:0 plasirali u finale kupa.

Obje ekipe su u utakmicu ušli kao ekipe iz donjeg doma svojih liga. Kaiserslautern se trenutno nalazi na 16. poziciji te strahuju od ispadanja u treću ligu dok je Saarbrücken pozicioniran na 11. mjestu treće lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme prošlo je bez velikih prilika sve do 42. minute kada su domaći mogli do pogotka. Na ubačaj iz slobodnog udarca s lijeve strane najbolje je reagirao Kai Brünker, ali njegov udarac glavom otišao je pored gol te je rezultat na semaforu i dalje bio 0:0.

Drugo poluvrijeme nije krenulo ništa otvorenije nego prvo. Ipak, samo osam minuta smo trebali čekati za prvi pogodak na utakmici. U 53. minuti Almamy Touré je ubacio s desne strane. Na njegov ubačaj Marlon Ritter je glavom neuvjerljivo pucao, ali nespretna reakcija Tima Schreibera dovela je Kaiserslautern u vodstvo. Mreže su mirovale do 74. minute kada je asistent prvog gola, Toure, zabio za povećanje prednosti na 2:0. Malijac je najbolje reagirao na ubačaj Tymoteusza Puchacza i približio Kaiserslautern svom osmom finalu njemačkog kupa. Zadnji put su tamo bili 2003. godine kada su poraženi od Bayerna.

Kaiserslauternov prolaz u finale ujedno je i deseti put da se ekipa koja se nalazi u drugom rangu njemačkog nogometa plasirala u finale DFB-Pokala. Drugoligaši su na taj uspjeh čekali 13 godina. U sezoni 2010./2011. finale je izborila ekipa MSV Duisburga.

Crveni Vragovi će u finalu kupa imati priliku doći do trećeg naslova, a mogući protivnik im je još jedan drugoligaš. U drugom polufinalu snage će odmjeriti najbolja momčad Bundeslige, Bayer Leverkusen te drugoligaš, Fortuna Düsseldorf.

Komentari

Povezano