Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nizozemci nakon raspucavanja osvojili zlato u hokeju na travi; poslije utakmice zaiskrilo

Olimpijski turnir u hokeju na travi za muškarce je došao do svog kraja. U četvrtak smo gledali dvoboje za zlato i broncu, a oba su bila izrazito izjednačena.

Najprije smo gledali susret za treće mjesto u kojem su Indijci slavili s 2:1 protiv Španjolske. Iako je Marc Miralles u 18. minuti zabio za vodstvo Španjolaca, Harmanpreet Singh je s dva pogotka u 30. i 33. minuti donio broncu Indiji. Za njih je ovo 13. olimpijska medalja u hokeju na travi, a ukupno 40. u svim sportovima na Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj za zlato je također bio veoma napet. U srazu između Nizozemske i Njemačke, do zlata su došli Nizozemci rezultatom 2:1, ali tek nakon raspucavanja. Poslije tri četvrtine igre nije bilo pogodaka, a onda su obje reprezentacije postigle po jedan u posljednjoj.

O zlatnoj medalji je odlučivalo raspucavanje u kojem je Nizozemska bila bolja s 3:1, a po završetku finala je došlo do koškanja jer je Duco Telgenkamp, igrač koji je postigao pobjednički pogodak, poslije pobjede došao do njemačkog vratara te ga je ušutkivao i udario po kacigi.

Vrataru Njemačke su u obranu došli njegovi suigrači, no sve je razriješeno bez većih posljedica.

Komentari

Povezano