Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nizozemci svjetskim rekordom do zlata u ekipnom sprintu

Nizozemska muška biciklistička reprezentacija osvojila je naslov olimpijskog pobjednika u momčadskom sprintu postavivši novi svjetski rekord. Nizozemci u sastavu Roy van der Berg, Harrie LavreysenJeffrey Hoogland su na stazi francuskog Nacionalnog velodroma u Saint-Quentin-en-Yvelinesu u finalu ostvarili vrijeme od 40.949 sekundi te tako postali prva postava u povijesti koja se spustila ispod 41 sekunde.

Srebrna reprezentacija Velike Britanije, za koju su nastupili Ed Lowe, Hamish Turnbull i Jack Carlin, u finalu je ostvarila 865 tisućinki slabiji rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broncu je osvojila reprezentacija Australije u sastavu Matthew Glaetzer, Leigh Hoffman i Matthew Richardson, oni su u borbi za treće mjesto za 496 tisućinki svladali Francuze Floriana Grengba, Sebastiena Vigiera i Rayana Helala.

Nizozemska je dominirala natjecanjem, već u polufinalu je s vremenom 41.191 popravila svoj stari svjetski rekord koji je do ovih Igara iznosio 41.225, a da je staza u Saint-Quentin-en-Yvelinesu iznimno brza potvrđeno je i u kvalifikacijama momčadske dohvatne vožnje gdje su Australci Oliver Bleddyn, Sam Welsford, Conor Leahy i Kelland O’Brien postavili novi svjetski rekord koji je sada opet srušen.

Komentari

Povezano