Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nizozemska i Portugal remijem okončali prvenstvo

Današnji dan na rukometnom Euru započeo je utakmicom Nizozemska-Portugal koja je nakon uzbudljivih 60 minuta igre završila neriješenim ishodom, rezultatom 33:33.

Nizozemska je bila bolja u početnoj fazi utakmice, te  u dva navrata imala +2, a iako je Portugal nekoliko puta došao do izjednačenja Nizozemci su nekako uspjevali obraniti svoju prednost. Izabranici Steffana Olssona su imali priliku pobjeći i na veću prednost, ali u tome ih je spriječavao portugalski vratar Diogo Marques koji je već u prvih 20 minuta skupio golemih devet obrana, čitavši kako se Nizozemci uglavnom oslanjaju na šuteve s krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč respektabilnoj predstavi Marquesa, Portugal nije bio dovoljno precizan u napadu, a Nizozemci su njegove reprezentativce lako dovodili do nervoze i ishitrenih rješenja i kao posljedica toga Portugalci nisu mogli doći do prednosti. Jedina karika koja je držala Portugal u zaostatku između samo jednog i dva gola bio je Diogo Marques. Na predah su Nizozemci otišli sa dva pogotka viška.

Odmah u prvom napadu drugog poluvremena Nizozemska golom Nielsa Versteijnena dolazi do svoje najveće prednosti do tada, +3. Olssonovi momci čvrsto su držali svoju prednost, zabivši svaki važan šut kada je Portugal prijetio da ih ugrozi.

Ipak, u 44 minuti Portugalci kradu loptu i Luis Frade zabija za 24:24 što je prvo poravnanje nakon davnih 11:11, no Nizozemska se i nakon toga uspjevala zadržati u minimalnoj prednosti.

Izmjenjivale su se ekipe u vodstvima sve do 7 minuta prije kraja, kad je Portugal prvi otišao na 2 gola razlike, a istu je prednost imao i 2 minute prije kraja, no Nizozemci su golom Jorna Smitsa 10 sekundi prije kraja stigli do izjednačenja i prvog boda u drugoj fazi natjecanja.

Najbolji strijelci Portugalaca bili su Luis Frade i Martim Costa s po 8 pogodaka, dok je kod Nizozemaca 7 pogodaka iz 7 udaraca zabio Rutger ten Velde.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano