Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nizozemska kasnim penalom Van Dijka slavila protiv Grčke

U kvalifikacijama za EURO 2024. u grupi B susreli su se Grčka i Nizozemska te Gibraltar i Irska.

Nizozemci su u prvom dijelu dominirali, imali 68% posjeda, sedam udaraca, a najbolja prilika došla je u 28. minuti. Wout Weghorst pucao je iz kaznenog udarca, no njegov je udarac obranio Odysseas Vlachodimos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Grčka se probudila i počela više prijetiti, no nismo mogli vidjeti puno izglednih prilika. Šansu za popravak Nizozemci su dobili u sudačkoj nadoknadi. Još jedan kazneni udarac skrivili su Grci, no ovaj je put odgovornost preuzeo kapetan Virgil van Dijk. Stoper je bio precizan i svojoj je zemlji donio vrijedna tri boda, koja ih izjednačuju s Grčkom na tablici. Obje ekipe imaju po 12 bodova, no Oranje ima jednu utakmicu manje.

Irci na gostovanju u Gibraltaru nisu imali težak zadatak. U prvom dijelu osigurali su prednost od 2:0 preko Evana Fergusona i Michaela Johnstona.

U nastavku je Matt Doherty zabio za 3:0 i potvrdio svoju sjajnu partiju asistencijom i pogotkom. Konačan rezultat od 4:0 postavio je u 80. minuti James McGrath. Ovom utakmicom Irska je upisala svoju drugu pobjedu u grupi, nakon što su s 3:0 kod kuće slavili protiv istog protivnika.

Komentari

Povezano