Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nizozemska preokretom došla do polufinala Eura

Posljednje četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj su odigrali reprezentativci Nizozemske i Turske. Oranje su slavile rezultatom 2:1 na Olympiastadionu čime su ostvarili plasman u polufinale.

U 34. minuti Kenan Yıldız je promašio odličnu šansu s pet metara i prebacio cijeli gol, a minutu nakon Arda Güler je pogodio Sameta Akaydına koji je zakucao glavom loptu pod prečku i osigurao vodstvo Turaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio otvoren je još jednom opasnom prilikom Turske. Güler je izveo slobodnjak iz opasne pozicije, no prizemni udarac se odbio od lijevu stativu van terena. U 70. minuti Memphis Depay je pogodio Stefana de Vrija koji je pogodio gol glavom. Šest minuta poslije Denzel Dumfries je pronašao Codyja Gakpa koji je uz pomoć Merta Müldura od kojeg se odbila lopta zabio gol i preokret Nizozemske je dovršen. Najbolji pokušaj Turske uputio je Semih Kılıçsoy, ali njegov udarac iz blizine je zaustavio odlično Bart Verbruggen u prvoj minuti nadoknade.

Utakmica koja je razbila monotoniju ovog Eura i svim ljubiteljima nogometa pružila jednu pravu i zanimljivu utakmicu, gdje se nisu odbrojavale minute do raspucavanja s bijele točke. Oranje će u polufinalu igrati protiv Engleske 10. srpnja u 21 sat.

Komentari

Povezano