Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nizozemska svladala Finsku na otvaranju Davis Cupa u Splitu

Nizozemski tenisači Wesley Koolhof i Matwe Middlekoop pobijedili su finski par Heliovaara/Salminen u tri seta i tako svojoj reprezentaciji donijeli prvu pobjedu u skupini D završnog turnira Davisa Cupa, kojoj je domaćin Split. 

Finci nisu mogli poželjeti bolje otvaranje, jer je u prvom meču 22-godišnji Otto Virtanen napravio iznenađenje svladavši Nizozemca Botica van de Zandschulpa u dva seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemce je u igru za pobjedu vratio Tallon Griekspoor (ATP – 24.) koji je sa 7-6 (7), 6-3 nadigrao najboljeg finskog tenisača Emila Ruusuvuorija (ATP – 57.).

Finski izbornik Jarkko Niemimen odlučio je za igru parova promijeniti svoju originalnu nominaciju i umjesto najavljenog Ruusuvuorija postavio Patrika Niklasa Salminena uz Harrija Heliovaaru. Finci su favoriziranoj nizozemskoj kombinaciji Wesley Koolhof – Matwe Middlekoop pružili snažan otpor, ali su na kraju Nizozemci ipak preokretom došli do pobjede.

U srijedu će prvi nastup u Splitu imati hrvatska reprezentacija, a suparnik će im biti prvi favorit ove skupine, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

Dvoboj na Gripama započinje u 15 sati, a očekuje se da će ga otvoriti hrvatski debitant Dino Prižmić i 13. tenisač svijeta Tommy Paul. Nakon njih bi na teren trebali Borna Gojo i Frances Tiafoe, a u meču parova trebali bi se sastati Ivan Dodig i Mate Pavić s hrvatske strane te Austin Krajicek i Rajeev Ram s američke.

U ostalim mečevima dana Francuska je s 3:0 svladala Švicarsku. Istu sudbinu doživjela je i Južna Koreja protiv Srbije, kao i Švedska protiv Čilea. 

Komentari

Povezano