Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nizozemski veznjak potpisao za milanski Inter

Milanski Inter danas je i službeno objavio kako je dvogodišnji ugovor s klubom potpisao nizozemski veznjak i dosadašnji igrač Ajaxa Davy Klaassen. Klaassen stiže produbiti konkurenciju veznog reda Intera, a pretpostavlja se da je s obzirom na dob (30 godina) potpisao ugovor koji traje samo do 2025.

Biti će ovo Klaassenu najveći izazov karijere, nakon što je u dvije epizode u Ajaxu, od 2011. do 2017. te od 2020. do 2023. pružao sjajne igre. Ukupno je za nizozemski klub zabio 93 pogodaka i dodao 50 asistencija u 321 utakmici, igrajući uglavnom kao ofenzivni veznjak. Između dvaju amsterdamskih epizoda odigrao je jednu sezonu u Evertonu, gdje se nikako nije adaptirao, te je kod tri različita trenera (Ronald Koeman, Sam Allardyce, Marco Silva) propustio upisati ikakav značajniji učinak. Zbog toga, kao i zbog visoke otkupne cijene od 27 milijuna eura, opravdano je proglašen promašajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije povratka u Ajax Klaassen je odigrao dvije sezone u Werder Bremenu gdje je izvedbama podsjetio na stare dane, no najbolje je partije ipak pružao u dresu Kopljanika. Povremeni nizozemski reprezentativac nastavlja dugi niz svojih sunarodnjaka u talijanskom gigantu, većina kojih su bili veznjaci: Wim Jonk, Aron Winter, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Wesley Sneijder

Komentari

Povezano