Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka do slavlja u uzbudljivom dvoboju

U posljednjoj utakmici dana na rukometnom EP-u domaćin Njemačka je savladao Island sa 26:24 (11:10), te tako očekivao upisao učinak od dva boda nakon prvog kola. 

U početnim minutama utakmice Islanđani su vladali terenom i imali rezultat pod kontrolom, no serijom 4:0 Njemačka dolazi do prednosti 7:5 nakon polovice prvog dijela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč toj seriji, Island je i dalje nastavio igrati hrabro i čvrsto u obrani, ne dajući domaćinima šansu da se raspucaju do kraja.

Na vratima gostiju briljirao je Viktor Hallgrimsson ostavivši Nijemce bez gola između 16. i 23. minute, skupivši pet obrana za 20 minuta.

Island se pokazao kao dostojan suparnik, ali Njemačka je do kraja poluvremena održavala svoju malu prednost i na poluvrijeme je otišla sa jednim golom viška.

Iako je Njemačka nastavila dominirati i u drugom poluvremenu, nije se mogla odlijepiti na više od +2, dok Island nikako nije mogao doći do vodstva, unatoč tome što je nekoliko puta izjednačio rezultat.

Simultanku protiv Njemačke obrane u drugom poluvremenu je igrao Janus Dadi Smarason, zabivši četiri od prvih sedam islandskih golova u drugom poluvremenu.

Islandska upornost isplatila se u 50 minuti kada su gosti poveli golom Smarasona što je njihovo prvo vodstvo još od 13 minute. U zadnjih deset minuta momčadi su se izmijenjivale u vodstvu boreći se za svaki posjed i šut.

Pet minuta prije kraja Timo Kastening golom sa sedam metara postavlja 23:21 za Njemačku i dovodi svoju momčad pred vrata pobjede, a pečat na tu pobjedu daje Andreas Wolff obranivši dva sedmerca pred sam kraj utakmice.

Njemačka je tako osvojila prva dva boda u ovoj skupini, te ostaje u igri za polufinale u ovoj jako izjednačenoj skupini.

Komentari

Povezano