Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka, dolazimo: Švicarska i Rumunjska osigurale plasman na EURO

Po šesti puta na smotri najboljih europskih nogometnih reprezentacija sudjelovat će nacionalne selekcije Rumunjske i Švicarske, koje su svoj plasman ostvarile kolo prije kraja Skupine I kvalifikacija.

Rumunji su plasman osigurali u Mađarskoj, gdje ih je na Pancho Aréni u selu Felcsútu u široj okolici Budimpešte ugostio Izrael, koji je poveo već u 2. minuti susreta pogotkom Erana Zahavija. Rumunji su do preokreta stigli u 10. i 63. minuti preko igrača veoma zvučnih nogometnih prezimena – George Pușcașa i Ianisa Hagija. S ovih 2:1 Rumunjska je došla do 19 bodova i ostala na prvom mjestu ljestvice ove skupine, s dva boda ispred Švicarske koju u utorak ugošćuje u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarskoj je za plasman na EURO, s obzirom na rasplet gore navedene utakmice bio dovoljan i bod, a do njega su došli odigravši 1:1 s Kosovom na St. Jakob-Parku u Baselu. Poveli su domaćini u 47. minuti pogotkom Rubéna Vargasa, a konačan rezultat postavio je Muhamet Hyseni u 82. minuti poentiravši na debiju za nacionalnu vrstu kosova.

U prvom današnjem susretu ove skupine, Bjelorusija je u još jednoj utakmici odigranoj u Mađarskoj, na Szusza Ferenc Stadionu u Budimpešti, s minimalnih 1:0 svladala Andoru. Jedini pogodak na utakmici postigao je Denis Laptev u 83. minuti, a 32-godišnjem napadaču BATE Borisova ovo je bio prvijenac u nacionalnoj vrsti u njegovom 31. nastupu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano