Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka i Francuska zasjele na prve dvije pozicije grupe B

Njemačka je nastavila tamo gdje je stala prošlog ljeta, uvjerljivo nadvladavši Japan rezultatom 97:77 kako bi započeli svoju kampanju prema trećem uzastopnom osvajanju medalje. Bili su treći na EuroBasketu 2022., osvojili su Svjetsko prvenstvo u košarci 2023., a sada izgledaju dominantno i na Olimpijskim igrama.

Nije bilo određenog prijelomnog trenutka, jer su Elfi rano preuzeli vodstvo i održavali ju jednoznamenkaste i dvoznamenkaste razlike. Ipak, najveći trenutak utakmice pripao je Japanu, kada je igrač Los Angeles Lakersa Rui Hachimura atraktivno zakucao preko protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije usporilo momčad Gordona Herberta. Nastavili su s učinkovitim napadom, postigavši 52 poena u prvom poluvremenu, a zatim su došli do prednosti od 19 poena sedam minuta do kraja što je bilo više nego dovoljno da izbjegnu dramu u završnici utakmice. Prvi strijelac pobjednika, koji će u utorak igrati protiv Brazila, bio je Franz Wagner s 22 poena.

Domaćinska reprezentacija Francuske je također upisala svoje prvo slavlje, pobijedivši Brazil 78:66.

Momčad Ace Petrovića je u početku izgledala izrazito taktički postavljeno, igrajući vrlo intenzivnu obranu na Trikolorima. Dvorana je početkom druge dionice pala u stanje šoka vodstvom od 12 poena razlike brazilske reprezentacije, no onda su Victor Wembanyama i ostatak ekipe odlučili stisnuti papučicu gasa. Francuzi su pobjedili drugi period 24:13 i poveli 39:36 tricom Evana Fourniera što je ujedno bio i rezultat na poluvremenu.

U drugom dijelu napad Brazila je izgledao sve neuvjerljivije. U trećoj četvrtini su uspjeli postići svega devet poena te je momentum u potpunosti otišao u smjer domaćina koji su na koncu upisali pobjedu.

Svega 20-godišnji Wembanyama vodio je svoju Francusku do pobjede s 19 poena, 9 skokova, 4 ukradene lopte i 3 blokade. Vrijedi spomenuti i učinak Nicolasa Batuma od 19 poena, dok je južnoamerički sastav predvodio Léo Meindl s 14 poena.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano