Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka i Škotska su dosad odigrali dvije utakmice na velikim natjecanjima. Evo tko je slavio

Europsko nogometno prvenstvo će danas na Allianz Areni otvoriti reprezentacije Njemačke i Škotske. Ove dvije reprezentacije su dosad odigrale već 17 međusobnih utakmica od kojih prva datira iz čak 1929. godine, no samo dvije su igrali na velikim natjecanjima.

Prvi ogled je bio onaj u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva 1986. godine. Tadašnja Zapadna Njemačka je došla do pobjede od 2:1, iako su Škoti poveli preko Gordona Strachana u 18. minuti. Samo pet minuta kasnije je Rudi Voller izjednačio, dok je pobjedu Nijemcima golom u 49. minuti donio Klaus Allofs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su reprezentativci Škotske nastup na Mundialu završili već u skupini sa samo jednim osvojenim bodom, reprezentativci Zapadne Njemačke su došli do finala u kojem su s 3:2 poraženi od Argentine.

Samo šest godina kasnije, Njemačka i Škotska su se susreli na Europskom prvenstvu. Ponovno je to bio dvoboj drugog kola grupne faze, a ovog puta je rezultat bio 2:0 za Njemačku.

Nijemci su poveli preko Karl-Heinza Riedlea u 29. minuti, dok je konačnih 2:0 postavio Stefan Effenberg u 47. Škotska je i tada zaustavljena u grupnoj fazi, a Njemačka je ponovno poražena u finalu, ovog puta s 2:0 od Danske.

Nakon tog susreta, ove dvije reprezentacije su odigrale jednu prijateljsku utakmicu kao i četiri kvalifikacijske utakmice za europska prvenstva 2004., odnosno 2016. godine. Njemačka je ostvarila tri pobjede, Škotska jednu, dok je jedna utakmica okončana remijem.

Komentari

Povezano