Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka mladost ispisala povijest Eura u prvom dijelu protiv Škotske

Nogometna reprezentacija Njemačke nakon 45 minuta igre na otvaranju Europskog prvenstva protiv Škotske vodi s 3:0. Izabranici Juliana Nagelsmanna su u potpunosti izdominirali prvim dijelom te sasvim zasluženo imaju ogroman kapital pred drugi dio.

Njemačka je povela već u 10. minuti kada je Joshua Kimmich s desne strane prizemno ubacio za natrčalog Floriana Wirtza koji preciznim udarcem s ruba šesnaesterca zabija za 1:0. Samo devet minuta kasnije, Ilkay Gundogan je dao okomito dodavanje u prazan prostor za Kaija Havertza, a napadač Arsenala dodaje za Jamala Musialu koji snažnim šutom iz blizine poentira za udvostručenje prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih dvojica su pritom ispisali povijest europskih nogometnih prvenstava jer su po prvi put ikad dvojica nogometaša mlađih od 22 godine iz iste reprezentacije postigli barem jedan pogodak na istoj utakmici.

Do kraja poluvremena je Kai Havertz u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio s bijele točke nakon što je Ryan Porteous pocrvenio zbog brutalnog prekršaja nad Gundoganom u vlastitom kaznenom prostoru.

Komentari

Povezano