Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka na rubu ispadanja, rutinska pobjeda Engleske

Od 18 sati odigrane su tri utakmice 2. kola na Europskom prvenstvu do 21 godine. U skupini C su se susreli Češka i Njemačka te Engleska i Izrael.

U skupini D su snage odmjerili Švicarska i Italija te će od 20 sati i 45 minuti na teren izaći reprezentacije Norveške i Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka – Njemačka: 2-1

Nastavljaju se muke za reprezentaciju Njemačke. Nakon što su remizirali s Izraelom u utakmici gdje su promašili dva kaznena udarca, sada su poraženi od Češke. Njemačka je u prvom poluvremenu imala veći posjed, ali u 33. minuti Češka postiže pogodak iz kontranapada. Strijelac pogotka je bio Vaclav Sejk te smo na poluvrijeme otišli s rezultatom 1:0. Njemačka je na poluvremenu napravila čak 3 zamjene te su odlično krenuli u drugo poluvrijeme. U 70. minuti Angelo Stiller puca s ruba kaznenog prostora te postiže izjednačujući pogodak. U 87. minuti je Češka došla do pobjedničkog gola. Korner je bio izveden u kazneni prostor Njemačke, stoper Robin Hranač je igrao glavom te je lopta došla do njegovo kolege iz obrane Martina Vitika koji lijevom nogom postiže pogodak za 2:1. Njemačka je do kraja utakmice pritisnula Čehe, ali nije uspjela doći do izjednačujućeg pogotka.

Tablice omogućuje Sofascore

Engleska – Izrael: 2-0

U drugoj utakmici skupine C je Engleska rutinski svladala Izrael. Englezi su poveli već u 15. minuti kada je Anthony Gordon glavom zabio na asistenciju Morgana Gibbsa-Whitea. Do kraja prvog dijela nije bilo pretjeranih uzbuđenja te smo na poluvrijeme otišli s rezultatom 1:0. U 68. minuti Emile Smith Rowe pogotkom s 20-tak metara rješava pitanje pobjednika. Engleska je mirno privela utakmicu kraju. Izrael u posljednjih 20 minuta nije uspio upisati niti jedan udarac; u cijelome drugom poluvremenu su imali samo 1. Engleska je s ovom pobjedom osigurala plasman u iduću fazu natjecanja.

Švicarska – Italija: 2-3

U prvoj utakmici skupine D je bio festival golova. U prvome poluvremenu je Italija vodila 3:0 golovima Lorenza Pirole, Wilfrieda Gnonta i Fabiana Parisija. U drugome dijelu smo gledali u potpunosti drugačiju utakmicu u kojoj je Italija skoro prosula vodstvo od 3 razlike. Švicarska je cijelo drugo poluvrijeme bila bolja momčad te je u prvih 7 minuta drugog dijela postigla dva pogotka. Strijelci su bili Kastrior Imeri i Zeki Amdouni. Švicarci su u drugom dijelu imali čak 74% posjed lopte te su uputili 12 udaraca. Na kraju je Italija izdržala nasrtaje protivnika te upisala prvu pobjedu na ovom turniru.

Komentari

Povezano