Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka nakon penala osvojila Svjetsko prvenstvo do 17 godina

Zavjesa na Svjetsko prvenstvo za nogometaše do 17 godina u Indoneziji spuštena je velikim finalem između Njemačke i Francuske. Nijemci su u polufinalu svladali Argentince, dok su Francuzi bili bolji od vršnjaka iz Malija. U uzbudljivom dvoboju završilo je 2:2, a Njemačka je do titule došla nakon penala.

Početnu dominaciju Nijemci su naplatili u 29. minuti. Aymen Sadi je srušio Bilala Yalcinkayu te je sudac nakon VAR intervencije pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Paris Brunner koji se nakon dva gola u polufinalu i u finalu upisao u strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su u prvom dijelu imali apsolutnu nadmoć u posjedu, ali nisu uspjeli stvoriti ništa konkretno. Sve ozbiljnije situacije pripale su Nijemcima koji su zasluženo vodili.

Odmah na početku nastavka, Njemačka je udvostručila vodstvo. Max Moerstedt je servirao Noah Darvicha u sredini, a Darvich nije imao težak posao iz neposredne blizine poslati loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije Francuzi se vraćaju u igru. Saïmon Bouabré je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i lijepim udarcem u suprotni kut smanjio vodstvo Njemačke.

Situacija se zakuhala u 69. minuti. Winners Osawe je napravio glupi prekšraj te je zaradio drugi žuti karton. Francuska je tako imala 20-ak minuta s igračem više da probaju izboriti penale.

Francuzi su to iskoristli u 85. minuti. Mathis Amougou se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru i uspio pogoditi za 2:2. Tako se o naslovu svjetskog prvaka odlučivalo udarcima s bijele točke.

Odmah u prvoj seriji za Njemačku je promašio Eric da Silva Moreira. Točnije, njegov udarac je obranio Paul Argney. Nakon toga svi su bili sigurni sve do treće serije kada je za Francusku okvir gola promašio Nhoa Sangui. Odmah u idućoj seriji za Francusku je promašio i Bastien Meupiyou.

Odgovornost da opali pobjednički penal pripala je Brunneru čiji je udarac obranio Argney. Francuzi su nakon toga promašili i treći penal. Udarac Tidiam Gomisa obranio je Konstantin Heide.

Ovoga puta Njemačka je iskoristila ponuđeno. Prvi naslov svjetskog prvaka u ovoj kategoriji donio im je Almugera Kabar. S obzirom na prikazano na turniru, Njemačka je zasluženo ponijela ovaj naslov.

Komentari

Povezano