Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka posljednja u skupini, Izrael prošao dalje

Danas je posljednji dan u kojem se igraju utakmice po skupinama na Europskom prvenstvu do 21 godine. U 18 sati su odigrane posljednje utakmice u skupini C gdje su snage odmjerili Engleska i Njemačka te Izrael i Češka.

Sve momčadi su ušle u posljednje kolo sa šansom za plasman u drugi krug natjecanja. Engleska je s dvije pobjede u prva dva kola imala već osigurano prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska – Njemačka: 2 – 0

Unatoč tome što su već osigurali prvo mjesto u skupini, Englezi su istrčali na teren s respektabilnom postavom koja se većinom sastojala od igrača iz Premier lige. Nijemci su u ovome susretu morali ići po pobjedu, ali u 4. minuti su im Englezi već pomrsili planove. Kapetan Jacob Ramsey je dodao za Camerona Archera te napadač Aston Ville zabija za 1:0. U 21. minuti Engleska iz kontranapada kažnjava Njemačku te Harvey Elliott s ruba kaznenog prostora postiže pogodak za 2:0. Nijemci su do kraja poluvremena prijetili preko Nelsona Weipera i Kevina Schadea, ali se rezultat nije mijenjao te smo na odmor otišli s prednošću Engleza od 2:0.

Većinu drugog poluvremena je Engleska kontrolirala. Nijemci su prvi udarac tek uputili u 81. minuti. Nakon tog udarca su Nijemci posljednjih 10 minuta pokušali vratiti se u utakmicu, ali Engleska se uspjela obraniti te slaviti s 2:0. Engleska je s ovom pobjedom nastavila svoj stopostotni učinak na prvenstvu te kao prvoplasirana momčad iz skupine C odlazi u drugi krug natjecanja. S druge strane, Njemačka je završila u skupini kao posljednja momčad sa samo jednim bodom.

Izrael – Češka: 1 – 0

Izrael je u ovom susretu morao ići na pobjedu dok je Češkoj bio dovoljan i bod. Izraelci su od starta pokazali koja im je namjera te su u prvom dijelu uputili čak 7 udaraca, ali samo 1 je išao u okvir gola Vitezslava Jaroša. S druge strane, Češka je uputila samo 3 udarca od kojih niti jedan nije išao u okvir gola. U drugome poluvremenu je Izrael ubacio „u brzinu više“. Preuzeli su posjed te počeli više prijetiti po golu Jaroša. U 55. minuti je Dor Turgeman imao najbolju priliku do tada na susretu, ali je pogodio vratnicu. U 82. minuti Omri Gendelman iz neposredne blizine posprema loptu u mrežu te se promiče u junaka Izraela. Unatoč tome što su morali zabiti izjednačujući pogodak, Češka do kraja susreta nije uputila niti jedan udarac te je Izrael zasluženo pobijedio i kao drugoplasirana momčad odlazi u drugi krug natjecanja. Igrač utakmice je bio Izraelac Oscar Gloukh. 19-godišnji igrač Red Bull Salzburga je upisao asistenciju, imao 2 kreirane velike prilike te ostvario 5/8 driblinga.

Tablice omogućuje Sofascore

U 20:45 se igraju posljednje utakmice skupine D između Francuske i Švicarske te Italije i Norveške.

Komentari

Povezano