Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka preko Latvije do susreta s Amerikancima

Drugi četvrtfinalni dan na Svjetskom prvenstvu u košarci otvorili su košarkaši Njemačke i Latvije. U napetom susretu Njemačka je odličnom posljednjom četvrtinom slomila otpor žilavih Latvijaca. Na kraju je rezultat bio 81:79.

Latvija je goropadno krenula u susret i odmah na početku pobjegla na prednost 13:3. Ipak, nakon minute odmora Nijemci su zaigrali bolje te je prva četvrtina na kraju završila 16:13 za Latviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je Njemačka s boljom igrom i u drugoj četvrtini. Sredinom iste su se i odvojili na prvu osjetniju prednost kada su poveli 25:20. Na kraju se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Njemačke od 36:34.

Drama se nastavila i u trećoj četvrtini te se nijedna ekipa nije uspjela odvojiti. Vodstva su se izmjenjivala, a dionica je završena s prednošću Njemačke od 62:59. Tako je uoči zadnjih deset minuta sve ostalo otvoreno.

Njemačka je odlično ušla u posljednju četvrtinu kada su prvi puta pobjegli na osjetniju prednost. Serijom 8:0 došli su do rezultata od 70:59 i na prag polufinala.

Latvijci se nisu predavali te su minutu prije kraja došli na samo dva poena zaostatka te su čak imali napad za pobjedu ili produžetak. Ipak, za više od toga nije bilo snage i Njemačka je prošla u polufinale gdje ih čeka SAD.

Kod Njemačke su najbolji bili Franz Wagner sa 16 i Andreas Obst s 13. Latviju je predvodio Arturs Žagars s 24 i igrač koji je promašio šut za pobjedu Davis Bertans.

Komentari

Povezano