Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemačka razbila Švicarsku u povijesnoj utakmici

Prvog dana 16. EP-a u rukometu odigrane su dvije utakmice u skupini A, u zbilja posebnom ambijentu. Domaćin prvog dana natjecanja bila je Merkur Spiel Arena, nogometni stadion kapaciteta 54.000 mjesta na kojem inače igra Fortuna Düsseldorf.

Ovaj stadion ugostio je samo prve dvije utakmice kako bi se srušio rekord posjećenosti jedne rukometne utakmice u povijesti. Bivši rekord postavljen je 6. rujna 2014. godine u ligaškom meču između HSV-a i Rhein-Neckar Löwena odigranom na Commerzbank Areni u Frankfurtu, nogometnom stadionu Eintrachta, pred 41.189 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir su otvorile reprezentacije S. Makedonije i Francuske, te su favorizirani Francuzi slavili s 39:29 (17:13).

U prvoj polovici prvog dijela igrala se rezultatski neizvjesna utakmica u kojoj nijedna momčad nije uspijevala doći do ozbiljnije prednosti. Igrao se dinamičan rukomet s puno golova iz kontre ili nakon brzog centra. Sjeverna Makedonija je na svojim vratima imala raspoloženog Nikolu
Mitrevskog koji je u prvih 14 minuta skupio pet obrana.

Izabranici Kirila Lazarova imali su sjajnu šansu otići na 11:8 u 16. minuti, no Remi Desbonnet brani čisti zicer Filipa Kuzmanovskog. Nakon toga, Guillame Gille traži timeout i to je bila prekretnica ovog susreta.

Francuzi su u nastavku počeli igrati svoju igru, te serijom 4:0 dolaze do prednosti 12:10. Početni otpor Makedonaca je opao, te su Francuzi do poluvremena povisili svoju prednost na 17:13.

U drugom poluvremenu igrala se revijalna utakmica, te je bilo jasno kako S. Makedonija ne može izdržati francuski tempo igre. Trikolori su na kraju slavili s 39:29 što je ujedno bila i njihova najveća prednost na utakmici.

Nakon ove utakmice krenula je spektakularna ceremonija službenog otvaranja. Po završetku ceremonije otvaranja na teren su izašle reprezentacije Njemačke i Švicarske, te je u toj utakmici Njemačka uvjerljivo slavila s 27:14 (13:8).

Igrači su, očito, bili pod dojmom gromoglasne atmosfere s tribina, te je nakon pet minuta igre na semaforu stajalo 1:1. Vratari su bili najraspoloženiji igrači svojih momčadi u početnoj fazi utakmice. Andreas Wolff briljirao je na vratima Njemačke obranivši pet od sedam prvih pokušaja, a na vratima Švicarske istaknuo se Nikola Portner, sin legende jugoslavenskog rukometa Zlatka Portnera, no nije mogao pratiti Wolffov ritam.

U 40. minuti Njemačka pogotkom Kaia Hafnera prvi put odlazi na +7, nakon čega je Švicarska potpuno potonula. Sedam minuta kasnije Njemačka pogotkom Philippa Webera odlazi na 20:10, te je domaća momčad mogla mirno privoditi utakmicu kraju.

S druge strane, sirota Švicarska je u 20 minuta igre u drugom poluvremenu zabila samo dva gola. Pri rezultatu 22:10 David Spath zamijenio je neospornog igrača utakmice Andreasa Wolffa koji je pri izlasku zaradio ovacije čitave Merkur-Spiel Arene. Dodatno pogoršanje situacije za Švicarsku dogodilo se kada je u 54. minuti Nikola Portner krivo doskočio i nije mogao nastaviti utakmicu.

Komentari

Povezano