Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Njemci i Dominikanci stopostotni, prva pobjeda Francuza

U prvom susretu današnjeg programa u okviru Skupine E Mundobasketa sastali su se Finska i Njemačka. Finci dobro otvaraju susret, ali serijom 18:5 Njemci kreću u drugu četvrtinu i do polovice iste stižu na dvoznamenkastih 37:27. Slična stvar dogodila se i na startu drugog poluvremena, koju Njemačka otvara s parcijalnih 19:6 i odlazi na preko 20 poena prednosti. U konačnih 101:75 su po 15 poena ugradili Isaac Bonga i Dennis Schroeder, dok je za Finsku 14 koševa upisao Olivier Nkamhoua.

Dominikanska Republika je sa 75:67 slavila protiv Angole i tako kao neporažena iz Skupine A prošla u drugi krug. Iako su preko 80% vremena Dominikanci proveli u vodstvu, Angola je pred kraj susreta opasno zaprijetila, te su tri minute prije kraja zakucavanjem Silvia De Souse stigli do izjednačenja 65:65. Tad su međutim potpuno stali, kao da su se energetski iscrpili, a Dominikanska Republika je dodala gas i stigla do pobjede. Andres Feliz je ubacio 17 poena za pobjednike, dok se kod Angole s 19 poena i devet skokova istaknuo De Sousa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat je ugrabio važnu pobjedu protiv Meksika, u smislu borbe za najbolje plasiranu afričku reprezentaciju, čime bi ostvarili plasman na Olimpijske Igre. Utakmica je bila neizvjesna prvih pet minuta, kada su Meksikanci imali jedino vodstvo na utakmici, koje je trajalo svega 22 sekunde. Tada Egipćani rade seriju 16:2, a već nakon dvije minute igre u drugoj četvrtini odlaze na prednost veću od 20 poena, pa smo do kraja susreta gledali malo jači pucački trening s obje strane. U konačnih 100:72 je 22 poena ugradio Ehab Amin, dva manje dodao je Patrick Gardner, dok su po 21 poen za Meksiko ubacili Pako Cruz i Josh Ibarra.

Francuska je na tešku muku svladala Libanon te se tako pobjedom oprostila od Skupine H. Kroz čitav susret Libanonci su držali neizvjesnost, momčadi su se 12 puta izmjenjivale u vodstvu, uz 10 neriješenih rezultata. Ipak, u samoj su završnici Francuzi pokazali znatno više koncentracije i na koncu slavili sa 85:79. Do pobjede ih je sa 17 poena predvodio Evan Fournier, dok je kod Libanona s 29 poena briljirao Wael Arakji.

Komentari

Povezano