Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

No Rodri no party: Aston Villa pobijedila City koji je ponovno patio bez važne karike

Ekipa Manchester Cityja u posljednjih nekoliko godina postala je sinonim za igru s visokim posjedom lopte. Kruženje oko suparničkog kaznenog prostora, za neke dosadni, a za druge pak totalno savršeni. Upravo taj City je danas igrao bez važne karike u svojoj momčadi, Rodrija.

Naime, od njihovih pet posljednjih poraza u svih pet Pep Guardiola nije na raspolaganju imao španjolskog veznjaka. Večeras ponovno nisu uspjeli slaviti bez njega, a ovaj put su izgubili u gostima protiv Aston Ville rezultatom 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Unaija Emerija se od početka susreta postavila vrlo hrabro. U trenucima kada bi Villa imala loptu u svom posjedu izlazili su sa svoje polovice igrom od vratara te kroz kratka dodavanja, bez napucavanja napamet. Kada bi pak loptu donijeli na protivničku polovicu ili blizu nje, nisu se libili igrati s visoko postavljenom zadnjom linijom.

Fascinantno je bilo vidjeti koliko su igrači Ville bili mirni s loptom u nogama u svim situacijama na terenu, bilo to blizu ili nešto dalje od njihovog gola. City s Johnom Stonesom i Manuelom Akanjijem kao parom zadnjih veznih nije nikako uspijevao uspostaviti svoju prepoznatljivu igru u posjedu. Prijetili su u dva navrata preko Erlinga Haalanda, i to je otprilike bilo to.

Kako je susret odmicao tako je Villa samo potvrđivala ono što su dali nagovijestiti, kako su se spremni nadigravati s Cityjem. Kroz prvo poluvrijeme pucali su 13 puta prema vratima Edersona i tako postali ekipa koja je uputila najviše udaraca protiv ekipe koju s klupe vodi Guardiola.

Svega dva udarca koliko je City uputio do tada natjerala su Guardiolu na promjene. U 68. minuti pokušao je s prilagodbom u igri u srcu veznog reda kada je uveo Matea Kovačića i Matheusa Nunesa. Nije mu to previše pomoglo, dapače. Šest minuta kasnije obrana Cityja, u kojoj je cijeli susret odigrao Joško Gvardiol, je popustila, a Villa je stigla do 14. uzastopne prvenstvene pobjede na domaćem terenu golom Leona Baileya.

Villa je s ova tri boda na ljestvici preskočila upravo svog današnjeg protivnika te se tako popela na treće mjesto s četiri boda zaostatka za vodećim Arsenalom. Guardiola će pak iz svog laboratorija morati izvući rješenje kako nadomjestiti Rodrija. Njegova momčad bez njega izgleda neprepoznatljivo, a s njim u sastavu neporaženi su u posljednje 43 utakmice.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano