Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nogometaš Zrinjskog izabran za najboljeg igrača kola u Konferencijskoj ligi

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara su jučer priredili gigantsko iznenađenje svladavši nizozemski AZ Alkmaar rezultatom 4:3. U svom debiju u grupnoj fazi europskih natjecanja, momčad Krunoslava Rendulića je nadoknadila zaostatak od 3:0 iz prvog dijela i u konačnici došla do velikog skalpa.

Jedan od ključnih nogometaša u preokretu je bio Zvonimir Kožulj. Bivši član Hajduka je na samom početku drugog dijela zamijenio Andriju Balića, jednog od najlošijih dijelova momčadi u prvom poluvremenu te je već u 48. minuti zabio izravno iz slobodnog udarca za smanjenje na 1:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20 minuta kasnije je bio u ulozi asistenta za spektakularan pogodak Josipa Ćorluke da bi senzacionalan nastup potvrdio u 81. minuti natrčavši prvi na Malekinušićev promašaj (pogođenu stativu) i zabivši za konačnih 4:3.

Taj nastup nije ostao nezapažen već je Kožulj proglašen najboljim nogometašem prvog kola Konferencijske lige po izboru glasača na UEFA-inoj stranici u konkurenciji Jakuba Piotrowskog iz Ludogoretsa, Ernesta Mucija iz Legije te Luce Ranierija iz Fiorentina.

Također je i njegov pogodak iz slobodnog udarca bio nominiran za najljepši gol kola, ali ta nagrada je otišla u ruke Maccabijevog Macona koji je snažnim udarcem s 20-ak metara matirao vratara Breidablika.

Komentari

Povezano