Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nogometaši Al Ittihada odbili izaći na teren zbog biste iranskog generala

Ovog tjedna nećemo gledati samo utakmice europske Lige prvaka već i one u azijskoj inačici. Tako se 60-ak tisuća gledatelja skupilo danas u iranskom Isfahanu u nadi kako će ispratiti ogled između domaćeg Sepahana i Al Ittihada iz Saudijske Arabije.

Nažalost po sve prisutne, od toga neće biti ništa, a razlog je taj što gosti nisu htjeli izaći na teren zbog toga jer se odmah kraj terena nalazi bista ubijenog iranskog generala Qassema Soleimanija. Kako bi bili maksimalno precizni, nogometni savez Saudijske Arabije je nakon toga izdao naređenje da nogometaši Al Ittihada, kao i Al Hilala koji su sutra trebali igrati protiv još jednog iranskog kluba Nassaji Mazandarana, odmah napuste Iran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

General Qassem Soleimani je bio čelnik jedinica Quds Iranske revolucionarne garde (IRGC) koji je ubijen u američkom zračnom udaru na Međunarodni aerodrom u Bagdadu. On je bio ključan za širenje iranskog utjecaja na Bliskom istoku, koji su pokušali ograničiti Sjedinjene Američke Države i regionalni suparnici Teherana, Saudijska Arabija i Izrael. Stoga je njegovo ubojstvo slavljeno diljem Saudijske Arabije.

Ostaje pitanje koji će biti pravorijek po pitanju rezultata ove utakmice. Dodajmo kako je Al Ittihad u prvom kolu s 3:0 svladao AGMK, dok je Sepahan remizirao s 2:2 protiv Al-Jawiye.

Komentari

Povezano