Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nogometaši okončali grupnu fazu OI, čeka nas derbi u četvrtfinalu

Završena je grupna faza nogometnog turnira na Olimpijskim igrama. Tijekom današnjeg dana je odigrano svih osam utakmica čime je kompletirano natjecanje po skupinama.

Skupina A donijela je dvije uvjerljive pobjede favorita. Francuska je u Marseillu svladala Novi Zeland s 3:0, a zasluženo slavlje domaćinima osigurali su Jean-Philippe MatetaDésiré Doué Arnauld Kalimuendo. Istim su rezultatom SAD porazile Gvineju dvama pogocima Kevina Paredesa i jednim Đorđa Mihailovića. Francuzi su osvojili grupu s maksimalnih devet bodova, drugi su Amerikanci s šest, treći Novozelanđani s tri, dok su Gvinejci ostali bez učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U treće su kolo sve reprezentacije skupine B ušle s jednom pobjedom i porazom, no oba su dvoboja otišla u jednosmjernom pravcu, bez prevelike neizvjesnosti. Maroko je s 3:0 pobijedio Irak. Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu, a za Lavove Atlasa zabijali su Amir RichardsonSoufiane Rahimi i Abdessamad Ezzalzouli.

U drugom susretu Argentina je četvrtfinale izborila slaveći nad Ukrajinom rezultatom 2:0. Nakon prvog dijela semafor je pokazivao 0:0, da bi odmah početkom nastavka Gaučosi stigli do prednosti golom Thiaga Almade koji je kroz sredinu pretrčao protivničku polovicu i s 20-ak metara poentirao za svoj drugi pogodak na turniru. U sudačkoj nadoknadi prolaz dalje je potvrdio Claudio Echeverri.

Marokanci su sa šest bodova završili ispred bodovno izjednačenih Argentinaca zbog međusobnog ogleda, a Ukrajinci i Iračani završili su svoj nastup na trećem i četvrtom mjestu.

Skupinu C obilježila je iznenađujuća pobjeda Egipta nad braniteljima srebra Španjolskom. Afričku je reprezentaciju u vodstvo lijepim udarcem doveo Ibrahim Adel. Isti je igrač sredinom nastavka udvostručio prednost, dok je pogotkom u 90. minuti Samuel Omorodion uspio samo smanjiti rezultat na konačnih 2:1. Egipćani su ovim slavljem dohvatili prvu poziciju, dok su se Španjolci morali zadovoljiti drugim mjestom. Dominikanska Republika i Uzbekistan odigrali su 1:1 u susretu koji je pobjedom Egipta izgubio rezultatski značaj. Uzbekistanci su poveli iz kaznenog udarca u 51. minuti kojeg je realizirao Rafael Núñez, a za poravnanje Dominikanaca zabio je Alisher Odilov.

U skupini D dva su minimalna slavlja odredila konačan poredak grupe. Japan je pogotkom u prvoj minuti sučeva dodatka porazio Izrael, a junakom je postao Mao Hosoya. Stopostotni Japanci zauzeli su prvo mjesto, a Izraelci su završili posljednji s jednim bodom. Paragvaj je ranim pogotkom Marcela Fernandeza svladao Mali i kao drugi prošao dalje.

Četvrtfinale je na rasporedu u petak, a parove čine:

  • Francuska – Argentina
  • Maroko – SAD
  • Egipat – Paragvaj
  • Japan – Španjolska
Komentari

Povezano