Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nogometašice SAD-a i Brazila zakazale susret u finalu

Danas su odigrane polufinalne utakmice turnira za nogometašice na Olimpijskim igrama.

U prvom je dvoboju polufinala na stadionu Groupama u Lyonu SAD pobijedio Njemačku s 1:0. Amerikanke su, na tragu uvjerljive pobjede u međusobnom ogledu u skupini, dobro ušle u susret. Dominirale su posjedom i udarcima prema vratima Anne Katrine Berger, no golova nije bilo. Drugo poluvrijeme nije ponudilo većih uzbuđenja, tako da je utakmica otišla u dodatnih 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku produžetka, u 95. minuti reprezentativke SAD-a sjajno su nadigrale Njemice i u tri dodavanja sa svoje polovice stigle u njemački šesnaesterac gdje se dobro snašla Sophia Smith i zabila, pokazat će se kasnije, pogodak odluke. Njemačka je potom pritisnula u želji da dođe do izjednačenja, a najveću im je priliku u 118. minuti obranila Alyssa Naeher i poslala Amerikanke u prvo finale poslije Londona 2012.

Prve su finalistice rekorderke Olimpijskih igara s četiri osvojene titule, a iz Tokija brane broncu. S druge strane, Njemice su naslov pobjednica osigurale u Riju 2016. godine.

U kasnijem su terminu drugo polufinale na Orange Velodromu u Marseillu odigrali Brazil i Španjolska. Brazilke su rezultatom 4:2 svladale aktualne svjetske prvakinje.

Nogometašice južnoameričke momčadi već su u šestoj minuti stigle do vodstva poslije komičnog autogola Španjolki. Naime, španjolska je golmanica Catalina Coll prilikom pokušaja ispucavanja pogodila suigračicu Irene Paredes od koje se lopta odbila u mrežu i donijela rano slavlje protivnicama. Uoči odlaska na odmor, u četvrtoj minuti nadoknade Gabi Portilho natrčala je na fantastičan prizemni ubačaj Yasmime i udvostručila prednost.

U nastavku dvoboja Brazilke su odlijevale pokušajima Španjolki, a silne promašaje naplatile su im u 71. minuti preko Adriane nakon brze kontre. Španjolska je uspjela smanjiti rezultat u 85. minuti autogolom Dude Sampaio, no Brazil je odgovorio u nadoknadi vremena kada je novu pogrešku španjolske vratarke iskoristila Kerolin. Konačni ishod postavila je Salma Paralluelo u 12. minuti sučeva dodatka.

Brazilske reprezentativke u finale su se plasirale po treći put, a u dosadašnja dva poražene su upravo od Amerikanki. Finale je na rasporedu 10. srpnja na Parku prinčeva, dok se utakmica za treće mjesto igra dan ranije u Lyonu.  

Komentari

Povezano