Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Norveška razbila Švedsku za oproštaj od turnira

U zadnjoj utakmici dana na rukometnom EP-u eliminirana Norveška priredila je iznenađenje sigurnom polufinalistu Švedskoj, savladavši je s 33:23 (15:12).

Iako su Šveđani već nakon dvije minute igre imali prednost 2:0, Norveška se nije predala zbog svoje časti, te smo tijekom dobrog dijela prvog poluvremena gledali ravnopravnu utakmicu u kojoj je Švedska minimalno diktirala rezultat veći dio vremena, uz tek poneko kratko vodstvo Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20 minuti pri rezultatu 10:10 događa se razdoblje koje će usmjeriti daljnju utakmicu jer  Norveška radi seriju 3:0 i svoju prednost od tri razlike čuva uspješno do kraja poluvremena.

Norveška je u prvih pet i pol minuta drugog poluvremena, na krilima igre s igračem više, napravila seriju 5:1 i otišla na svoju najveću prednost do tada, +7.

Nakon takvog razvoja događaja Šveđani se niti nisu pretjerano trudili stići zaostatak i prednost Norveške je samo rasla, te se ona odlučila oprostiti od EP-a sa stilom.

U 48. minuti golom Ulstad Lyse Symena Norveška prvi put ide na dvoznamenkastu prednost pri rezultatu 28:18 i njihova se prednost nije više spuštala ispod deset razlike.

Ovom pobjedom Norveška se oprostila od prvenstva, dok Švedsku u petak čeka polufinale protiv Francuske.

Komentari

Povezano