Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Norveška u grotlu Trondheima do polufinala, pridružila im se i Francuska

Rukometno SP za žene stiglo je do faze četvrtfinala koje je jučer otvoreno sa dvije utakmice: Francuska-Češka i Norveška-Nizozemska, te su Francuska i Norveška i očekivano postali prvi polufinalisti.

Prvo četvrtfinale ponudilo nam je ogled Francuske i Češke u kojem su prognoze davale 95% šansi za pobjedu Francuskinja. Prognoze su se obistinile i Francuska je pobijedila 33:22 (18:16), dosegnuvši tako svoje treće polufinale na zadnja četiri SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčadska i individualna kvaliteta Francuskinja u odnosu na Čehinje došla je do izražaja i nakon prvih deset minuta Francuska je imala 9:6. Prvu obranu Češka upisuje tek u 13. minuti kada vratarka Sabrina Novotna brani čistu kontru Chloee Valentini. U gotovo identičnoj situaciji pri rezultatu 11:7, kontru za +5 promašuje Orlane Kanor poslavši loptu pokraj gola.

Češka se probudila kod rezultata 15:11 i golovima Markete Jerabkove i Julie Frankove dolazi na -2. Pola minute do poluvremena Charlotte Cholevova zabija za prilazak Češke na-1, no Francuska tada iznuđuje sedmerac kojeg, nakon naivne pogreške i poskliznuća vratarke Novotne, sa zvukom sirene zabija Alicia Toublanc, te se na odmor odlazi s francuskih +2.

Francuska uraganski kreće u drugi dio i već u 38 minuti bježi na 23:18, a Češka ne može pratiti kirurški  precizne i sistematične francuske akcije. U nastavku je Francuska dotukla Češku koja je u zadnjih 11 minuta zabila samo dva gola. Utakmica je završena rezultatom 33:22, te Francuskinje idu u polufinale gdje čekaju pobjednika utakmice Švedska-Njemačka.

Od 20:30 norveški navijači su još jednom od dvorane napravili grotlo, priredivši najvatreniju atmosferu do sada uoči utakmice s Nizozemskom. Svaki norveški gol, asistenciju, prodor ili obranu, Trondheim Spectrum popratio je urlikom, bubnjanjem i plijeskom. U takvoj atmosferi domaćinke su izborile polufinale rezultatom 30:23 (12:11).

Ipak, nije odmah bilo razloga za domaće oduševljenje jer gošće bolje ulaze u utakmicu. U prvom napadu Norveške vratarka Yara Ten Holte iznenađujuće brani sedmerac, do sada vrlo preciznoj, Nori Mork.

Ten Holte nastavlja briljirati i brani kontru Camille Herrem, a svoju dobru igru okrunila je i pogotkom na prazan gol za prvo vodstvo Nizozemske od +2, 4:2.

Norveški navijači ni tada ne odustaju od gromoglasne podrške, što razbuđuje njihove igračice i Norveška serijom 6:0 prelazi u uvjerljivo vodstvo, a za to vrijeme, Nizozemska je bez gola bila gotovo deset minuta.  U tom razdoblju igre prvo norveško ime bila je Silje Solberg koja je svojim obranama potpuno ušla u glavu Nizozemkama.

Unatoč tome, Nizozemke pokazuju karakter, te pri rezultatu 12:7 zabijaju četiri gola u samo dvije minute i na poluvremenu je rezultat 12:11.

Odmah na početku drugog dijela Nizozemke dolaze do 12:12 pogotkom Dione Housheer, ali Norveška se održavala u prednosti. Prijeloman trenutak utakmice dogodio se kod rezultata 15:14 za Norvešku kada su se Norvežanke junački obranile sa dvije igračice manje!

Nizozemke su klonule duhom, te Norvežanke to koriste radeći seriju 7:1 i praktično rješavaju utakmicu, a na vratima opet briljira Solberg podižući dvoranu na noge. U zadnjih 15 minuta domaćinke su svojim obožavateljima priredile zabavnu igru bez ikakvog opterećenja, a svaki gol slavio se s puno emocija. Utakmica je završena rezultatom 30:23, te Norveška ide na boljeg iz utakmice Danska-Crna Gora.

Danas ćemo od 17:30 gledati dvoboj Švedska-Njemačka, a u 20:30 na parket izlaze Danska i Crna Gora.

Komentari

Povezano