Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Norvežanke po treći put u povijesti osvojile zlato na OI

Rukometašice Norveške osvojile su naslov olimpijskih pobjednica. U reprizi finala prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, pobijedile su aktualnog svjetskog prvaka i branitelja naslova iz Tokija Francusku s 29:21.

Francuskinje su na početku susreta stvorile prednost od tri gola razlike, no Norvežanke su brzo uhvatile priključak te igrom gol za gol držale rezultatsku neizvjesnost. U samoj završnici prvog poluvremena, Norveška se prvi put odvojila na +2, a s tim je vodstvom i otišla na odmor (15:13). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Skandinavke su u tri navrata napravile seriju 3:0 te sa sigurnom prednošću zaključile dvoboj. Aktualne europske prvakinje i svjetske viceprvakinje predvodila je Henny Ella Reistad s osam pogodaka, a na vratima se istaknula Katrine Lunde s 12 obrana. Kod Francuskinja je najbolja bila Orlane Kanor s pet golova.

Norveška je od Seoula 1988. dvaput propustila uzeti olimpijsku medalju, a današnjom su titulom uzele treće zlato čime su se izjednačile s Danskom kao jedine s tri zlata s tim da Dankinje imaju još samo jednu broncu osvojenu danas, dok Norveška ima dva srebra i tri bronce. Francuska je u trećem finalu zaredom osvojila drugo srebro.

U borbi za treće mjesto, Danska je s 30:25 svladala Švedsku i došla do prve medalje na Igrama nakon 20 godina i tri zlata u nizu (1996., 2000., 2004.).

Komentari

Povezano