Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Norvežanke Slovenkama pokazale zašto su najuspješnija reprezentacija svijeta

Deseti dan svjetskog prvenstva u rukometu ponudio nam je šest utakmica drugog kola u skupinama II i IV.

U prvoj utakmici skupine II sastale su se Angola i Austrija, te je Angola zabilježila svoje prvo slavlje na ovom SP-u pobjedivši 30:25 (16:14).  Već u prvom napadu dogodio se važan trenutak kada je igračica Angole s brojem 7, Ligombe do Rosario zaradila crveni karton zbog neopreznog starta i udarca u lice Ines Ivančok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, Angola je bila bolja na samom otvaranju susreta, dok je Austrija bila vrlo nervozna u napadu, a tome je pridonijela i vratarka Angole Marta Samuel Alberto koja je svojim intervencima nagovjestila dobru utakmicu Angole.  U napadu su Angolke zabijale prelijepe golove iz skok šuteva, a neumoljiva u realizaciji bila je bivša igračica Podravke Azenaide ‘Zica’ Carlos.

Nakon početnog šoka Austrija se pribrala i došla do izjednačenja. Pri rezultatu 6:6 Petra Blažek upisuje prvu obranu, a u kontra napadu Katarina Pandža zabija za vodstvo Austrije. Vodila se bespoštedna borba na parketu, a činilo se kako je Austrija pronašla recept u obrani prisilivši Angolu na šuteve pod prijetnjom pasivnog napada.

Ipak, kod rezultatu 11:10 za Austriju Angola radi seriju 4:0 i prvi puta odlazi na +3, a na poluvrijeme odlazi sa +2 i rezultatom 16:14. Svoj 16. gol Angolke su zabile sa zvukom sirene, udarcem s centra, pod prečku, na prazan gol. Nakon pregledane snimke, suci su gol i potvrdili.

U nastavku je Austrija nekoliko puta dolazila do izjednačenja, ali nijednom nije povela. Prednost Angole se kretala od +1 do +3, da bi u zadnje dvije minute povisila na konačnih +5.

U drugom dijelu smo na vratima Austrije svih 30 minuta gledali drugu hrvatsku vratarku sa austrijskom putovnicom, Lenu Ivančok koja je upisala neloših 10 obrana na utakmici, ali nije se mogla mjeriti sa Martom Samuel Alberto koja je utakmicu završila sa 18 obrana (43%).

Najefikasnija igračica Angole bila je Carlos sa 9 pogodaka, a kod Austrije je, sada već tradicionalno, najuspješnija bila Katarina Pandža sa 8 pogodaka.

U 18 sati gledali smo dvoboj Francuske i J. Koreje u kojem je Francuska očekivano slavila  sa uvjerljivih 32:22 (17:12), dok je Norveška od 20:30 u Trondheim Spectrumu dočekala Sloveniju i savladala ju uvjerljivim rezultatom 34:21 (17:12).

Početkom utakmice Slovenija je igrala vrlo dobro protiv domaćina, ponajviše zahvaljujući discipliniranoj igri u obrani! U toj fazi igre sjajna je bila Nataša Ljepoja pravovremeno izlazeći na norveške vanjske pucačice i hvatajući ih u zagrljaj. Ana Gros je u napadu namjestila nišanske sprave i zabila je 3 od prvih 6 slovenskih golova. Ipak, pri rezultatu 6:6 Norveška radi mini seriju 2:0 i prvi puta ima +2. Početni slovenski elan je počeo padati oko 20 minute, a Norveška je povećavala prednost i rutinski privela prvo poluvrijeme kraju pri rezultatu 17:12. Norveška je u drugom dijelu pokazala zašto je najuspješnija reprezentacija u povijesti SP-a, te njena pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Norvežanke su iskoristile raspad slovenske igre i zabile 8 golova na nepostavljenu obranu. Najveća prednost norveške bila je +14, a konačni rezultat glasio je 34:21.

Ovim rezultatima Norveška i Francuska potvrdile su svoj prolaz u četvrtfinale.

Standings provided by Sofascore

U skupini IV program su otvorili jednim južnoameričkim klasikom Brazil i Argentina, te je Selecao slavio rezultatom 33:19 (16:7).

U drugoj utakmici dana Češka je rutinski savladala Španjolsku sa 30:22 (13:9).

Na parket su udarnom terminu izašle svjetske prvakinje iz 2019., Nizozemke, te su se poigravale sa Ukrajinom do rezultata 40:21 (19:8).

Iz ove skupine dalje gotovo sigurno ide Nizozemska, dok ćemo zadnjeg   putnika u četvrtfinale  dobiti u zadnjem kolu između reprezentacija Španjolske i Češke.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano