Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Norvežanke uz pomoć punih tribina napunile mrežu suparnica

Uz utakmicu naše reprezentacije protiv Kine, jučer smo imali priliku pratiti još 7 utakmica drugog i trećeg kola SP-a. Drugo kolo igralo se u skupinama A i E, dok se treće kolo igralo u skupinama C i G.

Domaćin Švedska je u skupini A, gdje je i naša reprezentacija, dočekao čvrsti Senegal. Rezultat je bio 26:18 (14:12) za Šveđanke. Senegalke su se dobro držale u prvom poluvremenu i pokazale su kako remi protiv nas nije bio slučajan. Najveća prednost Šveđanki u prvom dijelu bila je samo +2, te se nikako nisu uspjevale odlijepiti. Na odmor se otišlo s rezultatom 14:12 za Švedsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se Senegal ponovo dobro držao, no sredinom drugog poluvremena kod rezultata 19:17 za Švedsku Senegalke prebrzo poklanjaju nekoliko lopti i Švedska radi seriju 4:0, te odlazi na +6. Do kraja nije bilo nikakvih uzbuđenja i utakmica je završena rezultatom 26:18 za domaćinke.

Kod Švedske je najefikasnija bila Jamina Roberts sa 6 pogodaka, a najbolja strijelkinja kod Senegala bila je Suekina Sagna sa 8 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

U prvoj utakmici drugog kola skupine E Rumunjke su demonstrirale svoju snagu savladavši Srbiju 37:28 (19:13). Srpkinje nisu uspjele ponoviti respektabilnu predstavu iz utakmice sa Danskom, te su u napadu imale puno tehničkih pogrešaka. S druge strane, Rumunjke su prikazale zaista impresivan arsenal napadačkih rješenja. Najviše je briljirala rukometašica Dunaree Sonia Saraficeanu koja igra na poziciji desnog krila. Srbija se nije izvukla iz velikog zaostatka u koji je upala u prvih 15 minuta utakmice i susret je završen sa 37:28.

U drugoj utakmici ove skupine Danska je razmontirala slabašni Čile sa 46:11 (20:5). Danska i Rumunjska će u trećem kolu ove skupine igrati susret za prvo mjesto, a Srbija i Čile odlučuju o opstanku.

Standings provided by Sofascore

Austrija je svojom pobjedom protiv Grenlanda od 43:23 (20:13) u trećem kolu skupine C potvrdila svoj prolazak u drugi krug. Izvrsna je ponovo bila rukometašica Podravke Katarina Pandža. Rukometašica hrvatskog podrijetla upisala je 8 golova. Briljirala je i Ines Ivančok koja je imala učinak od 5 golova.

U večernjoj utakmici ove skupine Norveška je u grotlu stavangerske DNB arene razbila Južnu Koreju s 33:23 (20:11). Norveški navijači priredili su vrlo bučnu atmosferu i sa oduševljenjem su pozdravljali svaki potez svojih ljubimica. Koliko je J. Koreja podlegla takvoj atmosferi govori i činjenica kako je za 18 minuta postigla samo 4 gola. Šveđanin na klupi J. Koreje Henrik Singell uporno je forsirao igru 7 na 6, iako je bilo jasno kako ta taktika ne radi. Norvežanke su uspješno kažnjavale takvu riskantnu taktiku i dale puno golova na prazan gol. Skandinavke su mirno vodile utakmicu do završetka i rezultata 33:23

Iz ove skupine dalje će Norveška, Austrija i J. Koreja, dok Grenland ide u razigravanje za plasman.

Standings provided by Sofascore

U skupini G Ukrajina je uvjerljivo savladala Kazahstan 37:24 (19:12), dok su Španjolke u napetoj utakmici nadjačale Brazil 27:25 (16:12).

Iz ove skupine dalje prolaze Španjolska, Brazil i Ukrajina, a Kazahstan će igrati u utakmicama za plasman.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano