Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nottingham Forest kažnjen oduzimanjem bodova

Po drugi put ove sezone, u engleskoj Premier ligi imamo slučaj oduzimanja bodova. Ovog puta je penaliziran Nottingham Forest koji je kažnjen oduzimanjem četiri boda zbog kršenja pravila profitabilnosti i održivosti Premier lige.

Službeno priopćenje se očekuje danas, a za očekivati je kako će se momčad koju s klupe predvodi Nuno Espirito Santo žaliti na tu odluku. S odbitkom od četiri boda, Nottingham je pao s 25 na 21 bod, a shodno tome ih je na 17. mjestu preskočio Luton Town pa su pali u zonu ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nottingham Forest je priznao kršenje, ali njihova se obrana temeljila na olakotnim okolnostima u vezi s prodajom Brennana Johnsona. Klub je primio ponudu od 30 milijuna funti od Brentforda rano prošlog ljeta, ali napadač nije bio voljan preseliti se i Forest je smatrao da bi mogao dobiti više novca za svoju tadašnju zvijezdu ako pričeka isticanje roka 30. lipnja. Johnson je u rujnu prodan za 47,5 milijuna funti Tottenhamu, ali neovisno vijeće nije prihvatilo ovu obranu.

Klubovi Premier lige smiju izgubiti 105 milijuna funti u trogodišnjem razdoblju, ali Forestovi dopušteni gubici su ograničeni na 61 milijun funti jer su dvije godine tog razdoblja proveli u Championshipu.

Komentari

Povezano