Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nottingham Forest pobjedom nad Crystal Palaceom nastavio zamjetni niz

Osmo kolo engleske Premier lige zatvoreno je na City Groundu dvobojem Nottingham Foresta i Crystal Palacea. U zanimljivoj utakmici, Orlovi su upisali prvu domaću pobjedu ove sezone slaveći s minimalnih 1:0. Odlučujući se trenutak dogodio sredinom drugog poluvremena.

Prvu opasniju šansu stvorili su gosti, a u ulozi glavnog se aktera u 5. minuti našao Eberechi Eze čiji je udarac s 20-ak metara prohujao pored vratnice. U 14. minuti u dobroj je situaciji bio i Edward Nketiah, ali je njegov pokušaj obranio Matz Sels.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su mogli kazniti promašaje suparnika već u sljedećem napadu kada se Chris Wood sjajno prošuljao kroz gostujući šesnaesterac, no i njegov je šut završio uspješnom intervencijom protivničkog vratara.

Bogatu dionicu u vidu prigoda nastavila je momčad Olivera Glasnera u 20. minuti, a dalekometni udarac Nketiaha zaustavila je stativa. Okvir gola, na drugoj je strani, dvije minute kasnije bio saveznik gostiju nakon što je gužvu u kaznenom prostoru iskoristio Ryan Yates, ali njegov je pokušaj glavom spriječila vratnica.

Do kraja poluvremena nije bilo konkretnijih prilika, da bi se u završnim sekundama u izglednoj šansi na ubačaj Elliota Andersona našao Wood koji nije uspio dobro zahvatiti loptu, tako da Dean Henderson nije imao težak zadatak. U konačnici, na predah se otišlo s 0:0.

Igra iz prvog dijela prelila se i u početak nastavka susreta, a ozbiljnije je priprijetio Crystal Palace preko Willa Hughesa i Ezea čije je šuteve iz daljine vršcima prstiju vadio Sels. Usprkos opasnijim izlascima gostiju pred protivnički gol, do vodstva je u 65. minuti stigao Forest.

Raspoloženi Wood naletio je na, naoko bezopasnu, nespretno očišćenu loptu Trevoha Chalobaha te s 20-ak metara iz prve sjajno pogodio u donji bliži kut pri čemu je Henderson mogao bolje reagirati. 32-godišnji Novozelanđanin zabio je peti zgoditak ove sezone, a sedmi u posljednjih devet premierligaških utakmica.

Domaćini su mirno sačuvali prednost do kraja dvoboja. Tek valja izdvojiti pokušaje Jean-Philippea Matete i Jeffreyja Schluppa u 80. minuti, no razbranjeni Sels nije dopustio poravnanje rezultata.

Zanimljivo, Forest je posljednji poraz u premierligaškom ogledu s Orlovima upisao u veljači 1991., dok su, gledajući sveukupne susrete, zadnji posrtaj doživjeli u prosincu 2011. kada su se natjecali kao članovi Championshipa.

U devetom kolu idućeg vikenda Nottingham Forest gostuje kod Leicestera, dok će u londonskom srazu Crystal Palace prvu pobjedu tražiti protiv Tottenhama.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano