Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Notts County postao najstariji profesionalni klub na svijetu

Novi vikend značio je nova uzbuđenja u engleskom niželigaškom svijetu. Od druge do šeste lige, vidjeli smo lude preokrete, golove u zadnjim minutama i još mnogo toga. Kao i prošloga tjedna, ekipa Ofenzive je sve ispratila i donosi vam detaljan pregled svih događanja.

Championship – polufinala playoffa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunderland – Luton 2:1

Momčad koja je još prošle sezone igrala doigravanje za ulazak u drugi rang, ugostila je momčad koja je prije deset godina igrala u petom rangu. Obje momčadi su sada na nevjerojatne tri utakmice od igranja u Premier ligi. Korak više u tome smjeru napravio je Sunderland koji je nakon preokreta slavio 2:1.

Krenulo je idealno za goste koji su poveli već u 11. minutu. Tada je Elijah Adebayo prvi naletio na odbijanac i zakucao loptu u mrežu za prednost Lutona. Podsjetimo, u ovom playoffu ne vrijedi pravilo gola u gostima, ali je ovo svejedno bio veliki gol za Luton.

Sunderland je do kraja poluvremena preuzeo posjed i to im se isplatilo u 39. minuti. Amad Diallo je izveo slobodni udarac u opasnoj zoni i sjajno pogodio za poravnjanje u najboljem mogućem trenutku za domaćine.

U drugome dijelu Sunderland je dodatno zagospodario posjedom, ali je utakmica izgubila tempo iz prvog dijela. Ipak, domaćini su uspjeli doći do preokreta u 63. minuti. Jack Clark je ubacio u sredinu gdje je čekao Trai Hume za erupciju oduševljenja na Stadionu svjetla.

Do kraja susreta Sunderland se povukao, a Luton je procijenio kako je važnije ne primiti treći gol, nego ići po izjednačenje. Tako je ostalo 2:1 za domaćine, a prvog putnika na Wembley dobit ćemo u utorak kada se od 21 sat u predgrađu Londona igra uzvratna utakmica.

Coventry – Middlesbrough 0:0

U reprizi posljednjeg kola prvenstva, Coventry je u prvoj utakmici playoffa ugostio Middlesbrough. U jednoj dosadnoj utakmici s malo uzbuđenja na kraju je završilo 0:0.

U prvom dijelu najveće uzbuđenje dogodilo se u 41. minuti. Tada je Isaiah Jones pobjegao obrani Coventryja i mirno poentirao za vodstvo gostiju. Ipak, Jones je malo požurio i zastavica pomoćnika je bila u zraku te nije bilo ništa od vodstva Middlesbrougha.

U drugom dijelu nastavio se manjak događanja iz prvog dijela. Middlesbrough je imao nešto više lopte u nogama, ali kao da nisu htjeli previše riskirati. Kroz cijelu utakmicu činilo se kako im je primarni cilj ne izgubiti te kako žele pitanje prolaska riješiti na svome stadionu.

League One – polufinala playoffa

Peterborough – Sheffield Wednesday 4:0

Peterborough je u playoff upao u zadnjem kolu zahvaljujući Sovama koje su u zadnjem kolu svladale Derby County i tako omogućile Peterboroughu da upadne u playoff gdje će igrati upravo protiv njih. Domaćini su tu uslugu vratili s 4 gola i velikim korakom prema Wembleyju.

Golijadu domaćina otvorio je Jack Taylor u 20. minuti. Irac je prvi došao do odbijanca i iz blizine zakucao loptu u mrežu za 1:0. Tayloru je to bio deveti pogodak ove sezone.

U 36. minuti Peterborough udvostručuje vodstvo fantastičnim udarcem iz daljine. Joe Ward je primio loptu na 30-ak metara od gola i fantastičnim udarcem od prečke zabio za novo slavlje 12 tisuća navijača na Weston Homesu.

Dominacija domaćina se nastavila u četvrtoj minuti drugog poluvremena kada je Kwame Poku ostao zaboravljen u sredini. Ephron Mason-Clark je centrirao, a Poku je glavom pospremio loptu.

Točku na i postavio je Jonson Clarke-Harris svojim 27. golom u prvenstvu ove sezone. Jack Taylor je nakon gola upisao i asistenciju, a najbolji strijelac prvenstva Clarke-Harris je poentirao i tako dodatno pogurao Peterborough prema finalu na Wembleyju.

Bolton – Barnsley 1:1

U drugom polufinalu nismo dobili pobjednika te će se sve rješavati u uzvratu koji je na rasporedu 19.5. od 21:00. U susretu četvrte i pete ekipe nakon 46 kola gledali smo izjednačeni dvoboj koji je nakon jednog gola sa svake strane u drugom dijelu završio 1:1.

U prvom dijelu Bolton je bio nešto bolji i bliže pogotku. Ipak, Barnsley je preživio početni nalet domaćina i poveo u 63. minuti. Nicky Cadden je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut vratara za 0:1.

To vodstvo je bilo kratkog vijeka jer već četiri minute kasnije Dion Charles vraća stvari na početak. On je dočekao loptu u sredini i iz velike blizine zakucao loptu u mrežu za ekspresni povratak domaćina.

Do kraja susreta više nije bilo previše uzbuđenja i ostalo je 1:1. Ovim rezultatom zadovoljniji mogu biti gosti koji su preživjeli prvih 45 minuta i sada o prolasku odlučuju pred svojim navijačima.

League Two – polufinala playoffa

Salford – Stockport 1:0

U susretu momčadi koja je u zadnjem kolu jedva upala u playoff i momčadi kojoj je za dlaku promakla promocija slavio je Salford koji je slavio protiv favoriziranog Stockporta.

Pogodak odluke postigao je Matt Smith u 17. minuti. Elliot Watt je ubacio u sredinu gdje je Smith čekao i glavom pospremio loptu u mrežu. Tražili su igrači Stockporta prekršaj u napadu, ali se sudac nije oglasio i to je 1:0 za domaćine.

Najbliže pogotku za goste bio je kapetan Ryan Croasdale koji je s ruba kaznenog prostora pogodio stativu. Ostatak susreta Stockport je bio dosta bezopasan i ostalo je 1:0 za klub koji je u većinskom vlasništvu bivših igrača Manchester Uniteda.

Bradford – Carlisle 1:0

U susretu ekipa koje su imale jednak broj bodova nakon 46 kola sastali su se Bradford i Carlisle.

Domaćini su bolje ušli u utakmicu i u 18. minuti došli u vodstvo. Scott Banks je asistent, a Jamie Walker je ostao nečuvan i poentirao za 1:0.

Carlisle je u drugom dijelu bio puno bolja momčad, ali nisu uspjeli iskoristiti mnogobrojne prilike koje su stvorili.

Ostalo je tako 1:0 za Bradford koji je uspio sačuvati prednost za uzvrat koji se igra 20.5. od 16 sati.

National League finale playoffa

Chesterfield – Notts County 2:2 (jedanaesterci 3:4)

Nakon ogromne drame u polufinalu playoffa, Chesterfield i Notts County su zajedno s 40 tisuća navijača doputovali na Wembley kako bi odlučili o putniku u četvrti rang. Na kraju je Notts County bio sretniji i spretniji te se nakon 3 ispadanja u playoffu, kroz playoff vraćaju u profesionalni nogomet u engleskoj.

Krenulo je idealno za Chesterfield koji je poveo nakon pet minuta igre. Nakon neopreznosti obrane Notts Countyja, sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Andrew Dallas koji svojim 20. ovosezonskim golom donosi prednost svojoj ekipi.

Notts County je napadao i napadao, ali nisu pronalazili rješenja za odlično postavljeni Chesterfield. Rješenje je došlo u 87. minuti. John Bostock je iznenadio vratara Chesterfielda nakon slobodnog udarca i odveo utakmicu u produžetke.

U produžetcima Armando Dobra dovodi Chesterfield u vodstvo. Igrala se 93. minuta kada je Dobra povukao loptu i fantastično pogodio suprotni kut za veliku prednost.

Ipak, ni to nije bilo dovoljo jer je Notts County još jednom vraća. Ruben Rodrigues je nakon gužve u šesnaestercu udarcem od poda svladao vratara i spasio sezonu Notts Countyja. Tako se nakon 120 minuta drame otišlo u dramu jedanaesteraca.

Tamo su mirniji bili igrači Notts Countyja koji su promašili jednom, dok su igrači Chesterfielda dva puta promašivali za veliko slavlje Notts Countyja. Bilo je teško, ali nakon 107 bodova u regularnoj sezoni apsolutn zasluženo se vraćaju tamo gdje pripadaju, u prva četiri ranga engleskog nogometa. U videu ispod možete vidjeti kako se u Engleskoj slavi pobjeda petoligaša.

National League North – finale playoffa

Brackley Town – Kidderminster

U šestom rangu engleske nogometne piramide također nije manjkalo uzbuđenja. Brackley Town je na svime terenu ugostio Kidderminster.

Gosti su poveli već u 13. minuti. Tada je Ashley Hemmings nebeskim skokom doveo Kidderminster u vodstvo.

U 60. minuti isti je igrač udvostručio vodstvo za potvrdu pobjede i povratak Kidderminstera u peti rang natjecanja nakon 7 godina.

Ta pobjeda je posbeno razveselila i jedne Norvežane koji su prevalili ogromni put kako bi bili uz svoj tim tijekom ovog uspjeha. Kako je to slavlje izgledalo možete vidjeti u videu ispod.

National League South – finale playoffa

Oxford City – St. Albans 4:0

Oxford City je otpuhao goste koji su nakon drame prošli kroz polufinale i tako po prvi puta u svojoj 141 godina dugoj povijesti zaigrali u nekom od prvih pet rangova engleske nogometne piramide nakon što su veći dio svoga postojanja bili amaterski klub.

Rapsodiju domaćina otvorio je Reece Fleet golom s ruba kaznenog prostora u 4. minuti. Odličan početak nastavio je Zac McEachran golom nakon velike greške gostujućeg vratara.

Rezultat je povisio Josh Ashby u 30. minuti lijepom realizacijom. Točku na i postavio je reprezentativac Antigve i Barbude Josh Parker koji je postao četvrti strijelac domaćih na utakmici za potpuno rješavanje pitanja pobjednika.

Komentari

Povezano